Borsa HaberleriEditörden Seçmeler

Paribu Güvenilir Mi? Paribu Kripto Para Borsası Avantajları Nelerdir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Paribu, bir Türk kripto para borsasıdır. Türkiye şaşırtıcı derecede çok sayıda kripto para borsasına sahiptir. Bu borsada yalnızca Türk vatandaşları ve şirketleri (veya en azından yalnızca Türk cep telefonu numarasına erişimi olan kişiler) hesap oluşturabilir.

ABD’li yatırımcılar bu borsada işlem yapamazlar. Dolayısıyla, ABD’li bir yatırımcıysanız ve Paribu’da işlem yapmak istiyorsanız, işlem yeri seçiminizi yeniden gözden geçirmeniz ve diğer en iyi kripto borsalarından birini seçmeniz gerekir. Yine de üzülmeyin, bu borsanın yaptığı alım satım türünü sunan başka birçok yer var.

Platformu masaüstünüzde kullanmak yerine tercih ederseniz borsayı bir mobil uygulama üzerinden de kullanabilirsiniz. Uygulamayı hem App Store’dan hem de Google Play’den ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Paribu Ticaret Görünümü

Farklı borsaların farklı ticaret görüşleri vardır. Ve “bu genel bakış en iyisidir” görüşü yoktur. Size en uygun ticaret görüşünü kendiniz belirlemelisiniz.

Görüşlerin normalde ortak noktası, hepsinin sipariş defterini veya en azından sipariş defterinin bir kısmını, seçilen kripto para biriminin fiyat tablosunu ve sipariş geçmişini göstermesidir. Normalde alım ve satım kutuları da vardır.

Bir borsa seçmeden önce, sizin için doğru olduğundan emin olmak için alım satım görünümüne bir göz atmaya çalışın.

Paribu Ticaret ücretleri

Her alım satım iki taraf arasında gerçekleşir: alım satımdan önce emri emir defterinde bulunan satıcı ve alım satım yapanın emriyle eşleşen emri veren alıcı.

Satıcılar, siparişleri bir piyasada likiditeyi sağladığı için bu şekilde adlandırılır. Alıcılar, üreticilerin emirlerini kendi emirleriyle eşleştirerek bu likiditeyi ortadan kaldıranlardır.

Paribu’nun alıcılar için işlem ücretleri %0,35’tir. Bu ücret sektör ortalamasının üzerindedir. Sektör ortalaması tartışmasız %0,25 civarında. Yapıcılar işlem ücretinde küçük bir indirimden yararlanırlar ve %0,25 işlem ücreti ile işlem yaparlar.

Paribu’nun, bu biraz daha yüksek işlem ücretlerinin dezavantajından daha ağır basan diğer açılardan yatırımcılara güçlü bir teklifi olup olmadığı dikkate alınmalıdır.

Paribu Para çekme ücretleri

Paribu, BTC’yi çektiğinizde 0,0005 BTC tutarında bir çekim ücreti alır. Bu ücret sektör ortalamasının altındadır.

Para Yatırma Yöntemleri

Paribu, para yatırma yöntemi olarak banka havalesi sunar, ancak kredi kartı ile para yatıramazsınız. Yatırabileceğiniz tek itibari para birimi TL’dir (Türk Lirası) ve bu, esasen Türk yatırımcılar hariç tüm yatırımcıları bu borsada alım satıma katılmaktan hariç tutar.

Paribu Kripto Para Borsası Avantajları

Banka havalesini kabul etmek: Bu borsanın ana avantajı, Türkiye’den banka havalesi kabul etmeleridir.

Cüzdanlar sunar: Bitcoin ve TRY’sini Paribu’daki hesapta tutabilir. Bu bariz görünebilir, ancak BTC Direct gibi bazı bölgesel olarak özel hizmetler bunu yapmaz.

Soğuk hava deposu: Bu, ticaret hakkında bulmayı başardığımız güvenlikle ilgili birkaç bilgiden biridir. Bu, üst düzey bir önlemdir, ancak her zaman olduğu gibi tüm kripto para borsalarında bazı riskler vardır.

Paribu Kripto Para Borsası Dezavantajları

Nispeten yüksek ücretler: Paribu’da işlem yapmak, piyasa yapıcılara maksimum %0,30’a mal olurken, alıcı için %0,40’tan başlar.

Bu oranlar, sipariş verme şekline göre değişir. Likidite katan pasif emirler daha düşük seviyeye sahipken, en iyi teklifi/satışı almak daha pahalıdır. Bu ücretler, sektörle karşılaştırıldığında rekabetçi değildir. Diğer borsaların çoğu, her işlemde %0,25 aralığında bir ücret alır. Fark küçük olmasına rağmen, zamanla artabilir.

Ayrıca, diğer borsaların çoğu Türk Lirası’na karşı alım satımı desteklemez, bu nedenle burası niş bir alım satım yeridir.

Marj ticareti yok Giriş seviyesi bir şirket için beklendiği gibi, Paribu’da spekülatif olarak marjlı ticaret mevcut değildir. Asıl amacınız aktif olarak Bitcoin ticareti yapmaksa, HYCM gibi bir forex brokeri daha iyi bir alternatif olabilir.

Paribu Güvenilir Mi?

Platform, yüksek düzeyde güvenlik sunar. Müşteriler, tüm fonlar çevrimdışı veya profesyonellerin dediği gibi soğuk depoda saklandığından, bilgisayar korsanlarının saldırıları konusunda endişelenmeyebilir. Fonlar çevrimdışı olduğunda, siber suçlular onları çalamaz.

Ayrıca, 2F doğrulama tanıtılmıştır. Yani hesap sahibinin giriş yapabilmesi için kendisine SMS ile gelen kodu girmesi gerekmektedir. İşlemler günün her saatinde gerçekleştirilmektedir. Artık çalışma saatleriyle sınırlı değilsiniz ve çalışma programınız esnek olabileceği için kendinizi daha özgür hissediyorsunuz.

Çok değişken bir madeni para olduğu göz önüne alındığında bu çok önemlidir. Tüm işlemler hızlı yapılmalıdır. Borsa arayüzü açıktır ve işlemler sorunsuz bir şekilde kolayca gerçekleştirilebilir. Müşteri desteği duyarlıdır ve tüm isteklerinize hızlı bir şekilde yanıt verir.

Paribu’nun en büyük avantajı şeffaf olmasıdır. Müşteriler, şirketin İstanbul’daki ofisine bile gelebilirler. Adres, Paribu borsasının sitesinde bulunabilir. Kullanıcılar tarafından beğenilen bir diğer şey ise banka hesabından para yatırma imkanıdır.

Ancak bunu Türk bankalarındaki hesaptan yapmak mümkün, bu nedenle başka ülkelerde yaşayanlar için pek uygun değil. Platform, Türkiye’den kullanıcılara odaklanmıştır. Görünüşe göre bu, yerel kullanıcılar için bir endişe konusu değil. Bununla birlikte, daha büyük likidite ile de ilgilenirler, bu nedenle bu uygulama borsa fırsatlarını sınırlar ve daha fazla gelişmesine izin vermez. Daha fazla büyüme için müşteri tabanı genişletilmelidir.

Paribu’da sadece bir işlem çifti olduğu göz önüne alındığında, bununla yarışan birçok platform var. Müşteri, Quadriga cx, Kkex, Cryptomate veya Cryptox’u seçerek daha büyük bir kripto para seçimine sahip olur.

 

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.