Haberler

Popüler DeFi Protokolü Faaliyetlerini Sonlandırıyor!

Merkeziyetsiz finans (DeFi) kredi protokolü Yield Protocol, yıl sonuna kadar operasyonlarını kalıcı olarak sonlandıracağını duyurdu.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Merkeziyetsiz finans (DeFi) kredi protokolü Yield Protocol, yıl sonuna kadar operasyonlarını kalıcı olarak sonlandıracağını duyurdu. ABD, Avrupa ve Birleşik Krallık’taki olumsuz kripto ortamının DeFi protokolünün kapanmasında etkili olduğu belirtilmektedir.

Yield Protocol Tasfiye Planını Duyurdu

Yield Protocol, tasfiye operasyonunun detaylarını kamuoyu ile paylaştı. Protokol, 29 Aralık 2023 tarihinde vadesi dolması planlanan Aralık 2023 serisinden sonra varlığını sona erdirecektir. Mart 2024 sabit faizli lansmanının iptal edildiği de doğrulanmıştır.

Protokol yetkilileri, sabit faizli borçlanma için sürdürülebilir bir talep olmadığı gerekçesiyle bu kararı aldıklarını açıklamışlardır. Ayrıca, DeFi sektörü ve sabit faizli piyasalarının geleceğinin parlak olduğuna da vurgu yapmışlardır. Mart-Eylül stratejileri için likidite sağlayıcılarından daha fazla ücret tahakkuk ettirilmeyeceği de belirtilmiştir. Tüm işlemlerin 31 Aralık tarihine kadar sona erdirileceği kaydedilmiştir.

Bu yıl, kripto kredi platformları için oldukça zorlu bir süreç oldu. Örneğin, 29 milyon dolarlık kilitli varlığa sahip olan Geist Finance ve 16,5 milyon dolarlık varlığa sahip olan None Trading de kapanacaklarını duyurmuşlardır. Geist Finance’in Multichain saldırısı sonucunda kayıplar yaşadığı ve bu nedenle kapanma kararı aldığı belirtilmiştir.

Popüler Defi Protokolü Faaliyetlerini Sonlandırıyor!

Yield Protocol, Ethereum akıllı sözleşmesi üzerinden likidite yoluyla kredi sağlayan bir platform olarak faaliyet gösteriyordu. Protokol, Nisan 2022 itibarıyla 22 milyon doların üzerinde kilitli varlığa sahipti. Ancak son dönemde, platformdaki kilitli varlıkların değeri 2 milyon dolara kadar gerilemiştir.

Yield Protocol’ün faaliyetlerini sonlandırma kararı, kripto sektöründe yaşanan belirsizlikler ve piyasa koşullarının protokolün sürdürülebilirliğini etkilemesiyle bağlantılıdır. Özellikle ABD, Avrupa ve Birleşik Krallık’ta kripto ortamındaki olumsuz gelişmeler, DeFi protokollerinin kapanmasına veya faaliyetlerini sürdürme stratejilerini değiştirmesine neden olmaktadır.

Bu gelişme, DeFi sektöründe faaliyet gösteren diğer protokollerin geleceğini de etkileyebilir. Kripto sektörü, hızla değişen ve volatil bir yapıya sahip olduğu için, bu tür kapanmalar ve düzenlemelerle sürekli olarak karşılaşmaktadır. Yatırımcılar ve kullanıcılar, bu riskleri göz önünde bulundurarak kararlarını vermelidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.