Borsa HaberleriHaberler

Popüler Kripto Borsası Binance Bu Ülkeden Lisans Aldı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, global genişleme planları dahilinde kripto para hizmeti sunmak için  Kanada’dan lisans aldı.

Binance Kanada’dan Lisans Aldı!

Binance CEO’su Changpeng Zhao, bugün yaptığı twitter paylaşımında popüler borsasının kripto para hizmeti sunmak için Kanada’dan lisans aldığını duyurdu.

Şirketin 24 Aralık’taki başvurularına göre, Binance Canada Capital Markets bir Para Hizmeti İşletmesi (MSB) olacak ve dijital varlıklar, para transferleri ve döviz işlemlerine izin verecek.

Ayrıca, bu lisansla birlikte Binance’in Kanada’daki varlığının 1 Aralık’ta kurulduğunu ve mevcut lisansı 2024’ün sonuna kadar elinde tuttuğunu belirtmemizde fayda var.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Binance Kripto Para Yatırma Nasıl Yapılır?

Binance, Global Genişleme Planlarını Devreye Koyuyor!

Popüler kripto para borsası Binance, bahsedilen gelişmenin ardından, bir kez daha global ayak izini genişletmeye çalışıyor.

Ancak yetkililerin ihlaller nedeniyle borsayı 750.000 dolara yakın para cezasına çarptırdığı bildirmesinden kısa bir süre sonra Binance’e bir darbe de Türkiye’den geldi.

Tuhaf bir şekilde, Binance’in yerel kuruluşu, müşteri bilgileri ve Kara Para Aklamayı Önleme (AML) düzenlemeleriyle ilgili dijital para yasalarına uymadığı için daha önce ateş altındaydı.

Aslında Binance, dünyanın birçok ülkesinde yasal sorunlarla karşı karşıya. Örneğin, ulus devletin kara para aklama kurallarına uymadığı için hizmetlerini Singapur’dan geri çekti.

Pek çok ülkeden Binance‘e gelen baskıların ardından önde gelen kripto para borsası düzenleyicilerin isteklerine uymak için kurallarını sıkılaştırıyor gibi görünüyor. Yakın tarihli bir blog gönderisinde, Binance’ CEO’su CZ şu açıklamalarda bulundu :

“Aşırı düzenleme, sektörü yerel piyasada öldürecek ve dolayısıyla yerel piyasanın bir sonraki FinTech evrimini kaçırmasına neden olacak. Ancak uygun düzenleme, endüstrinin daha yavaş değil, daha hızlı büyümesine izin verecek.”

Ayrıca Binance’in küresel olarak düzenleyicilerle işbirliği içinde çalışırken sektördeki düzenlemeleri memnuniyetle karşıladığını da sözlerine ekledi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.