Altcoin HaberleriHaberler

Ripple Avukatı’ndan Yeni Açıklama: SEC Hangi Durumda Davayı Kazanabilir?

Ripple (XRP) ve SEC arasında dava devam ederken yaşanan yeni gelişmeler, sürecin olası sonucuyla ilgili yeni söylentilere yol açıyor. Avukat John Deaton'a göre hem Ripple hem de SEC davayı teknik ve yasal olarak kazanabilir.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ripple (XRP) ve SEC arasında dava devam ederken yaşanan yeni gelişmeler, sürecin olası sonucuyla ilgili yeni söylentilere yol açıyor. Avukat John Deaton‘a göre hem Ripple hem de SEC davayı teknik ve yasal olarak kazanabilir.

Ripple Ve Sec Davası
Ripple Ve Sec Davası

Ripple ve SEC Davası

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) popüler blok zinciri şirketi Ripple’a karşı açtığı dava, bir yıldan fazla bir süredir merak uyandırdı. Davadaki gelişmeler, birkaç analisti ve tüm kripto para topluluğunu, özellikle XRP yatırımcılarını davanın olası sonucu hakkında tahmin yapmaya sevk ediyor.

Mahkeme kararlarının çoğunluğunun Ripple’ın lehine olmasına rağmen, birçok analist şirketin davayı kazanacağına inanıyor. Anlaşmazlıkta 65.000’den fazla XRP sahibini temsil eden Avukat John Deaton, hem Ripple’ın hem de Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun galip gelebileceğine inanıyor. Avukatın söyledikleri şöyle:

Bu davayı hem Ripple hem de SEC kazanma potansiyeline sahip. Şimdi özet karar yaklaşıyor, Ripple’ın davayı kazanacağına dair pek çok emin ifade görüyorum. Durum böyle değil! Teknik ve hukuki düzeyde baktığımızda her iki tarafın kazanması da mümkün

Deaton, hem Ripple hem de SEC “karşılıklı olarak kabul edilen fiziksel gerçekler” üzerinde anlaşmaya varırsa, her iki tarafın da yasal ve teknik olarak kazanabileceğini iddia etti. Avukat Deaton’a göre, taraflar tartışmasız gerçekler listesi üzerinde anlaşmasıyla bu tür konuların mahkeme tarafından karara bağlanmayacağını belirtti.

 Sec, Hangi Durumda Davayı Kazanabilir?
 Sec, Hangi Durumda Davayı Kazanabilir?

 SEC, Hangi Durumda Davayı Kazanabilir?

Avukat Deaton, Ripple ve SEC gibi birkaç örnek verdi,  Ripple’ın bir yatırımcıya her biri 0,05 dolar ve toplam teklifin 25 milyon dolar değerinde 1 milyar XRP satması konusunda anlaşabileceğini belirtti. Bu anlaşma yapılırsa, mahkeme, yatırımcının XRP’yi kâr amacıyla satın aldığını belirlemek için Howey testini kullanabilir, böylece tüm teklifi bir yatırım sözleşmesi olarak kabul edilmesini ve bu durumun SEC için bir kazanç olacağının altını çizdi.

Avukat Deaton, mahkemenin Ripple’ın devam eden satışlarının menkul kıymet olmadığını belirlemek için aynı faktörleri kullanması durumunda Ripple’ın davayı kazanabileceğini belirtti. Davanın sonucu, bir bütün olarak kripto sektörü üzerinde önemli bir etkiye sahip olacak.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.