Tüm HaberlerEthereum Haberleri

Rodeo Finance, Kripto Saldırısının Kurbanı Oldu!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Arbitrum ekosistemindeki DeFi platformu Rodeo Finance, büyük bir sürprizle karşılaştı.

Kripto saldırısı sonucunda platform, 1,5 milyon dolarlık zarara uğradı. Kripto para piyasasında yaşanan canlılık, maalesef illegal olayların da artmasına neden oluyor. Hem yazılımsal hem de sosyal yöntemlerle hareket eden hackerlar, şirketlere ve yatırımcılara zarar verme peşinde. Bu seferki hedefleri ise Rodeo Finance oldu. Saldırganlar, çaldıkları fonları Ethereum’a taşıdılar ve bunları gizlemek için Tornado Cash’i kullandılar. Durum oldukça karmaşık ve tahmin edilemez bir hal aldı. Bu tip saldırılar, sektördeki belirsizliği artırıyor ve insanları tedirgin ediyor. Ancak, önlemler alınarak ve farkındalık yaratılarak, bu tür saldırıların etkilerinin en aza indirilebileceği unutulmamalıdır.

810 Adet Ethereum (ETH) Rodeo Finance’dan Çalındı!

Rodeo Finance, yoğun bir kripto saldırısına maruz kaldı. Hacker, toplamda 810 Ethereum‘u (ETH) kendi hesabına aktararak dikkat çeken bir onchain verisi sergiledi. Bu saldırıyı ilk tespit eden blockchain güvenlik firması PeckShield, yayınladığı verilerle saldırıyı ele aldı. PeckShield raporu, saldırganın Arbitrum’dan elde ettiği fonları Ethereum’a transfer ettiğini gösteriyor.

Daha sonra çalınan token’ları, ETH’ye dönüştürmeden önce çeşitli diğer varlıklarla değiştirdiğini belirtiyor. Kripto saldırısının son aşamasında, ETH’nin Tornado Cash aracılığıyla yönlendirildiği ve fonları gizlemek için çaba sarf edildiği görülüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.