Bitcoin HaberleriEditörden Seçmeler

Siber Dolandırıcılar Bitcoin.org’u Ele geçirdiler!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Elde edilen verilere göre Ağustos ayında 1.7 milyon kez ziyaret edilen popüler Bitcoin (BTC) deposu Bitcoin.org‘un siber dolandırıcılarının saldırısına uğradı ve  sitesi şu anda kullanılmıyor.

Saldırı sonrası Web sitesinde karşımıza  “Bitcoin Vakfı topluluğa yardım ediyor” yazılı bir bildirim ile eski taktikleri kullanarak tecrübesiz Bitcoin sahiplerini kandırmak için onlardan BTC göndermelerini isteyerek bunun karşılığında yatırdıkları miktarın iki katını kazanmayı vaat ediyor. Saldırının bir giveaway dolandırıcılığı için yapıldığı ifade ediliyor.

Bitcoin.org Saldırısının Perde Arkası

Site ziyaretçileri ilk olarak siteye giriş yaptıklarında bir açılır pencere ile karşılaştı. Açılır pencerede klasik bir Bitcoin dolandırıcılığı haline gelmiş olan giveaway girişimi ile karşılaştılar. siber zorbalar, ziyaretçilerin kendilerine Bitcoin göndermesini istiyor ve sonrasında oldukça daha oldukça BTC gönderileceği vaadinde bulunuyordu.

Paylaşılan mesaja göre Bitcoin Vakfı, Bitcoin topluluğuna bir geri ödemeye hayata geçirmeye karar vermişti. Ayrıca bildiri yalnız ilk 10.000 kişinin bu fırsattan yararlanabileceğini de ifade ederek bir nevi inandırıcılığı arttırmayı hedefliyordu.

Ayrıca kullanıcılar bu mesajı kapatamıyor ve diğer sayfalara geçiş yapamıyordu. Dolayısıyla site şu an için kapalı konumda bulunuyor.

Bitcoin.org Saldırısının Perde Arkası
Bitcoin.org Saldırısının Perde Arkası

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Dikkat Etmeniz Gereken Yaygın Kripto Para Dolandırma Yöntemleri

Bitcoin.org Saldırı Girişiminin Sonucu

Bitcoin explorer’ı blockchain.com’a göre, giveaway dolandırıcılığı ile ilgili adrese, küçük işlemlerle olmak suretiyle 17.700 dolar civarında bir gönderim oldu. Dolayısıyla bahsi geçen tuzağa düşen azca sayıda da olsa kullanıcı olduğu görülüyor.

Bu noktada Bitcoin.org’un, Bitcoin gelişimini desteklemeyi amaçlayan açık kaynaklı bir proje bulunduğunu belirtmek gerekiyor. Yani websitesinin Bitcoin Vakfı ile bir bağlantısı bulunmuyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.