Ekonomi

Analistlerin Altın Tahmini: Altın Fiyatı Bu Seviyeler Yolunda!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Altın fiyatı Perşembe günü ABD Merkez Bankası’ndan gelen faiz artırımı sinyalinin getiri getirmeyen külçenin cazibesini azaltmasıyla düştü, sadece dolardaki gerileme metalin düşüşünü sınırladı. Spot altın, yazım itibariyle 1.771 dolardan işlem görüyor. Peki, analistler ne diyor?

Analist: Bu gelişme altın fiyatı için hakkaten fena olacak

Coinnewstr.com olarak da bildirdiğimiz suretiyle Fed’in politika toplantısından elde edilmiş yeni tahminler, yetkililerin yarısının enflasyonun ısınmasına tepki olarak gelecek yıl faiz oranlarını artırmaya hazır bulunduğunu gösterdi. IG Market analisti Kyle Rodda, “Herkes bu enflasyon baskılarının ne kadar kalıcı olduğuna ve Fed’in karşılık olarak Fed fon oranını artırmakta daha süratli olması gerekip gerekmediğine odaklanacak… Faiz artışlarından bahsetmeye başladığımızda, altın tutarları için hakkaten fena olacak,” ifadelerini kullandı.

Altın bir oldukça zaman daha yüksek enflasyona karşı bir korunma olarak kabul edilir, sadece Fed’in faiz artırımı, faiz ödemeyen altını elde tutmanın fırsat maliyetini artıracaktır. Fed Başkanı Jerome Powell, Eylül ayına kadar ABD’deki istihdam artışı “makul derecede güçlü” olduğu sürece, merkez bankasının Kasım ayı politika toplantısından sonrasında varlık alımlarını geri çekmeye başlayabileceğini söylemiş oldu.

Hangi seviyeler tekrardan görülebilir?

Metals Focus’ta Güney Asya için kıdemli araştırma danışmanı olan Harshal Barot, altının Çin Evergrande çevresindeki gelişmeler ve ABD’de potansiyel olarak bir miktar piyasa volatilitesine niçin olabilecek bir borç tavanı tartışmasıyla bu seviyelerde destek bulabileceğini söylemiş oldu.

Reuters teknik analisti Wang Tao’ya nazaran, teknik cephede, spot altın Çarşamba günkü düşüşün bu seviyeden sıçramanın tamamlandığını teyit etmesiyle 20 Eylül’ün düşük seviyesi 1.741,86 doları tekrardan ziyaret edebilir.

Steve Hanke, Çin’in Evergrande krizine işaret etti

Johns Hopkins Üniversitesi uygulamalı ekonomi profesörü Steve Hanke, küresel emtia kompleksinin de Çin’deki Evergrande krizinden etkileneceğini söylemiş oldu. Hanke, Evergrande’nin çöküşünün Çin’de büyümenin yavaşlaması anlamına geleceğini söylemiş oldu ve metallerin aşağıdaki şeklinde etkileneceğini ekledi:

Bunun Çin ekonomisi üstünde büyük bir tesiri olacaksa, ülke talep açısından büyük olduğundan metal piyasası üstünde bir tesiri olacaktır. Çin yavaşlarsa, bu, ana metallere olan talebin yavaşlayacağı ve fiyat artışlarının eskisi şeklinde bir yükseliş durumunda devam etmeyeceği anlamına geliyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.