Haberler

ABD’li Yetkililer Binance CEO’sunun FTX İflasındaki Rolünü Araştırıyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

FTX borsasının iflasla sonuçlanan macerası, kripto para basınında gündem olmaya devam ediyor. Kripto para sektörünün önde gelen borsasının iflas başvurusu yapmadan önce dev borsa Binane ile rekabet içinde olduğu biliniyordu. Özellikle iflas başvurusundan birkaç gün önce Binance CEO’su Changpeng Zhao ile FTX eski CEO’su Sam Bankman-Fried arasında tartışma yaşandığı iddia edilmişti. Bunun üzerine kripto paralarda büyük çöküş yaşatan FTX iflasında Binance’in rolü merak edildi. ABD Kongresi, en büyük kripto para borsası Binance CEO’su CZ’nin bu süreçteki hamlelerini mercek altına aldı.

FTX Çöküşünde CZ’nin Suçu Var Mı?

Ftx Manlet Scaled

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nin bir sonraki başkanı olması beklenen Patrick McHenry, konu hakkında açıklamalarda bulundu. McHenry, CZ’nin bu süreçteki rolünün FTX soruşturmasında odak noktalardan biri haline geldiğini söyledi. Kongre üyesi, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “The Office” isimli diziden türetilen bir internet meme’ine atıfta bulundu. Kripto para topluluğu bu paylaşım ile Binance CEO’su CZ’nin FTX çöküşündeki rolünün incelendiği yorumunu yaptı.

Stablecoin Mevzuatı Gündemde

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi başkan adayı Patrick McHenry, FTX iflasına giden sürecin incelenmesinde borsanın kurucusu SBF’nin düzenlenecek oturuma çağırılacağını vurguladı. Öte yandan stablecoin mevzuatı hakkında bir değişiklik olup olmadığı konusunda açıklama yapan kongre üyesi şunları söyledi: “Başkan Waters ile birlikte verimli bir sohbet gerçekleştirdik ve bu konuda anlaşmak için önemli ölçüde çalıştık ve sanırım birbirimizi çok daha iyi anlıyoruz. Stablecoin’in ne olduğu konusunda benzer düşünüyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.