Altcoin HaberleriHaberler

Ripple Davasında Önemli Gelişme! XRP Fiyatı Yükselir Mi?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) geçtiğimiz Aralık ayında Ripple Labs ile bir muharebeye girmiş ve süreç karşılıklı iddialarla bugüne dek gelmişti. Ancak bu gelişmeyle birlikte davanın neticelenmesi mümkün olabilir. Peki XRP fiyatının önündeki en büyük engel olan SEC davasının neticelenmesiyle birlikte yeni bir ATH görecek miyiz?

Ripple Davasında Önemli Gelişme

İki tarafta karşılıklı iddiaların çürütülmesi için ciddi çaba sarf ediyor. Elbette bu durum dava sürecinin uzamasına sebep oldu.  Ancak Ripple Labs attığı son adımla birlikte davanın lehlerine neticelenmesi için ciddi bir avantaj elde etti.

Ripple Labs

SEC’i Howey Testinin son sekiz yılda XRP’deki neredeyse tüm Ripple işlemlerine iyi mi uygulandığını açıklamak zorunda bıraktı. Bu mevzuda SEC’i köşeye sıkıştırmaya çalışan Ripple daha öncesinde açıklanan teorinin kendileri için iyi mi uygulandığını görmek istiyor. Yargıç Netburn’ün bu mevzuda SEC’e yapmış olduğu baskılar hatırlarsanız sonuçsuz kalmıştı. SEC, Howey‘nin Ripple’ın işlemlerine iyi mi uygulandığını bugüne dek açıklamadı.

Bunu temelsiz olarak nitelendiren SEC’in savunması şöyleki:

“Kurum olarak bu talebin iddialarımızı zayıflatmaya yönelik bulunduğunu görüyoruz. Alakasız ve kaçamak yöntemlerle Ripple süreci yavaşlatmak istiyor”.

Ancak kısa sürede bunu açıklamak zorunda duracak olan SEC yeni bir sürece giriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ripple Davası Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Howey Testi Nedir?

Bu kontrol SEC tarafınca geliştirilmiş ve bir varlığın menkul kıymet olup olmadığını ölçmeyi hedeflemiştir. Kilit unsur ise kar bekleyen yatırımcıların bir şirkete yada varlığa yatırım yapmış olup yapmadığıdır. Yatırımcıların hiçbir şekilde kontrolünde olmayan bu kazançlar girişimcilerin çabalarına bağlı olmalıdır.

Ripple Labs daha öncesine benzer şekilde şimdi de SEC’in bu testi şirketlerine iyi mi uyguladığını görmek istiyor. Bu kontrol sonucunun savunmaları için şart bulunduğunu söyleyen Ripple Labs avukatları adil bir yargılanma için mahkemeye başvuruyor.

Ripple SEC’i Köşeye Sıkıştırdı

Şirket yetkilileri XRP sahiplerinin iyi mi bir kar beklentisi içine girdiklerini SEC’ten açıklamasını bekliyor.

SEC bizi girişimcilik ve yönetimsel çaba karşılığında XRP yatırımcılarına kar vadetmekle suçluyor. Peki bu iddialarını neye bakılırsa belirlediler? Kamuya açık olarak görüşlerini paylaşan SEC yetkililerinin bunu ispatlaması gerekiyor”.

Mahkeme bu konuyla ilgili  Ripple Labs’ı haklı buluyor. Üstelik SEC derhal derhal Bitcoin ve Ethereum benzer şekilde varlıkların menkul kıymet olup olmadığını da söylemedi. Ancak Ripple davasını son aşama etkileyecek bu görüşler mahkemenin baskısına karşın SEC tarafınca açıklanmıyor. SEC bu mevzuda köşeye sıkışmış benzer şekilde görünüyor. Yani kısa sürede dava Ripple lehine sonuçlanabilir ve en fena senaryoda Ripple Labs makul bir tazminatla bu davada paçayı kurtarabilir.

Yargıç Sarah Netburn, son olarak SEC’in belgelerini detaylı olarak incelemek istedi. Ancak XRP ve ETH’nin doğası hakkında tartışmalar dahil olmak suretiyle birçok mevzuda SEC belge üretemedi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.