Analiz

Solana (SOL), Düşüş Trendine Adeta Meydan Okuyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 
Son günlerde piyasadaki düşüşe rağmen değerini büyük ölçüde korumayı başaran Solana (SOL), piyasa değeri bakımından XRP’yi geçerek 6. en değerli kripto varlık olmayı başardı. Solana’nın, ilerleyen zamanlarda Ripple’yi geçtiği gibi Ethereum’u da geçmesini bekleyen analistler bulunuyor.

Solana (SOL) zirveye giden yolculuğunda hız kesmiyor. SOL piyasada parlıyor, önemli kazanımlar elde ediyor ve tüm zamanların en yüksek seviyelerini (ATH)  kırıyor. Yükseliş dalgası SOL’u CoinMarketCap’te 6. sıraya kadar taşıyarak, piyasa değerine göre altıncı en kıymetli kripto varlık haline getirdi.

Birçoğunun “Ethereum rakibi” söylediği SOL, piyasadaki zayıf rakipleri ortadan kaldırıyor benzer halde görünüyor. Bu kez Ripple, piyasa değeri 50 milyar doları aşan Solana’ya CoinMarketCap’te 6.sırayı bırakmak mecburiyetinde bırakıldı. Öte taraftan XRP, bu piyasa değerinin yalnız birkaç milyar ardında kalıyor.

Solana (SOL), Düşüş Trendine Adeta Meydan Okuyor!

Solana‘da ciddi derecede fiyat artışı görüldü. İlginç bir halde SOL, daha ilkin ADA’nın yapmış olduğu benzer bir hareket yapmış oldu. Cardano (ADA)  piyasanın düşmüş olduğu Mayıs ayında, Bitcoin ve diğer altcoinler %20’ye varan değer kayıpları yaşarken, ADA holderları tüm bu süreçte düşüş trendine meydan okuyup ADA’nın değerini korumayı başarmıştı. SOL’un da bu hafta benzer bir hareket yapmış olduğu görüldü. Bitcoin ile birlikte birçok altcoinde fiyat düşüşü yaşanırken, SOL değerini önemli seviyede korudu.

Solana, Düşüş Trendine Meydan Okudu!
Solana, Düşüş Trendine Meydan Okudu!

Analitler 250 Doları İşaret Ediyor!

Fiyat hareketi, analistlerin tahmini doğrultusunda hareket ederek 200 dolar seviyesine ulaştı. SOL, %30’dan fazla yükselerek piyasada en oldukca kazanç elde eden kripto para birimlerinin başlangıcında gelmeyi başardı. Analistler, Solana için bir sonraki fiyat hedefi olarak 250 doları işaret ediyor. Ancak yazının yazıldığı an itibariyle SOL, 176 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kripto Paralarda Kazanç Sağlamanın Püf Noktaları Nelerdir?

Solana, Ethereum’u Tahtından Etmeye Mi Geliyor?

Piyasa oyuncuları, SOL’un Ethereum’u devirme olaslığı hakkında düşünce alışverişinde bulunuyorlar. Ethereum’un piyasa kıymeti Solana’dan mühim seviyede yüksek olsa da, analistler gene de bu ihtimalin göz önünde blundurulması gerektirme ettiğini söylüyor. Bazı analistler ve yatırımcılar, SOL holderlarının Ethereum’u devirmesi halinde, Ethereum’un Bitcoin’i devirebilme olasılığının ciddi derecede düşeceğini iddia ediyor.

Bu iddia kripto para ekosistemi tarafınca oldukca ilgi görmüş oldu ve kripto para traderı CryptoDog, Bitcoin’in kendi liginde tek bulunduğunu fakat Ethereum’un ise piyasada benzer fonksiyonda birçok altcoin ile savaşım ettiğini ifade eden bir paylaşım yapmış oldu.

Ancak başka bir popüler yatırımcı, ihtimalleri göz ardı etmese de SOL’un piyasa değeri  bakımından Ethereum’u geçebileciğini düşünmüyor. Popüler yatırımcı, geçmişte XRP’nin Ethereum’u iki kez geçtiğini ve sonrasında Ethereum‘un gene yerini aldığını, geçen yıl BNB’nin de Ethereum’u geçeceği söylentileri bulunduğunu fakat Ethereum’un yerini koruduğunu söyledi.

Bu ihtimalin devamlı olabileceğini belirten popüler yatırımcı, yine de Ethereum’un Solana’dan daha dağıtık bir ağa sahip olduğunu ve Ethereum’un bu bakımdan diğer benzer projelerden ayrıldığını dile getirdi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.