Editörden SeçmelerKripto Rehber

Ethereum 2.0 Nedir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ethereum 2.0, ağın işlevselliğinde ve genel olarak tecrübesinde büyük yenilikler sunan epeydir beklenen Ethereum’dur (ETH). Daha yakın zamanlarda, başarılarını ve yeniliklerini devam ettirmek isteyen Ethereum ekibi ve topluluğu, Ethereum 2.0 için çalışmalara başladı. Son zamanlarda bunu başardılar ve ETH yeni bir en yüksek ATH gördü. En çarpıcı değer yükseltmelerden bazıları, hisse kanıtına (PoS), parçalanmış zincirlere ve işaret zinciri adı verilen yeni bir blok zincirinin eklenmesini barındırır. Tüm bunların ve daha fazlasının dikkatli bir biçimde oluşturulmuş bir yol haritasında belirli aralıklarla uygulanması isteniyor.

Ethereum 2.0 Nedir?

Ethereum 2.0 , diğer şeylerin yanı sıra ağın ölçeklenebilirliğini geliştirecek çok uzun süredir beklenen bir Ethereum ağı yükseltmesidir. Bazı yeniliklerin uygulamaya girmesiyle güvenlik ve merkeziyetsizlikten taviz vermeden hız, verimlilik ve ölçeklenebilirlik daha iyi hale getirilmeye çalışılacaktır.

Ethereum’un bu modeline geçiş uzun zamandır düşünülse de bu yükseltmenin faaliyete geçmesi birkaç seneyi bulmuştur. Bunun ana nedeni, bir blockchaini güvenli ve merkeziyetsiz bir şekilde ölçeklemenin oldukça zor olmasıdır. Neyse ki Ethereum 2.0, bu problemi çok önemli bazı özelliklerin kullanıma açılması sayesinde çözmeyi amaçlar. Bu yeni özellikler, bildiğimiz Ethereum ve karşımıza çıkacak Ethereum arasında bazı önemli farklar oluşturacaktır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.