Haberler

Tornado Cash’in Kurucu Ortaklarına Büyük Ceza! 

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD’de, Tornado Cash adlı kripto karıştırıcısına yönelik yaptırımlar devam ediyor. Tornado Cash‘in kurucusu Roman Storm tutuklandı ve diğer kurucu ortak Roman Semenov da yaptırım listesine dahil edildi.

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisi (OFAC), Semenov’u özel olarak belirlenmiş vatandaşlar listesine ekledi. Yaptırım uygulanan cüzdan adreslerindeki çeşitli kripto varlıklarda 11,5 milyon dolardan fazla işlem yapıldığı, blockchain analiz şirketi Elliptic Connect tarafından kaydedildi.

Semenov, ABD’li kişilerle iş yapması yasaklanan ve varlıkları bloke edilen kişi ve şirketler listesine dahil edildi. ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), Storm ve Semenov’u kara para aklamak ve yaptırım ihlalleri yapmak için komplo kurmak ile lisanssız para aktarma işi yürütmekle suçladı.

FBI ve İç Gelir Servisi, Storm’u tutukladı, Semenov ise serbest bırakıldı. Tornado Cash’in 2019 yılından bu yana yüz milyonlarca dolarlık kripto parayı gizlemek için kullanıldığı belirtildi. OFAC, kötü aktörlerin platformu olan 7 milyar dolardan fazla para aklamak için Kuzey Kore’nin Lazarus grubu dahil ettiğini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.