Editörden SeçmelerKripto Rehber

Trend Çizgisi Nedir? Trend Çizgisi Nasıl Çizilir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Trend Çizgisi Nedir?

Trend çizgisi, piyasa yönü hakkında en iyi bir şekilde bilgiyi veren teknik analiz araçlarından bir tanesidir. Hem düşüş yaşayan hem de yükselen piyasalarda çok basit bir şekilde oluşturulabilir. Trendin çizgisi piyasanın yönünü göstermede yardımcı olur, bu sebeple yatırımcılar trend yönünde ticaret sağlayarak maksimum kazanç ve minimum zararı amaçlamaktadır. Ters yönde bir ticaret, pazarla bir çatışmayı benzettiğinden, böyle bir ticaretin zararla sonuçlanması olası görülmektedir.

Trend Çizgisi Nedir?

Trend Çizgileri Nasıl Çizilir?

Trend çizgisi çizmede en önemli nokta, trenddeki fiyatın temasıdır. Trendler en az iki ilgili kişi gerektirmektedir, fakat en güvenilir trendler en az üç ilgili kişi barındırmaktadır. Bu sebeple, en az üç temas noktasına sahip trend çizgileri, piyasa yönü hakkında en doğru bilgiyi vermeye yardımcı olur. Tren hattıyla temasın çoğalmasıyla trende olan güvenin artması trendin devam ettiğini gösteriyor. Böyle güçlü bir trendin kırılmasıyla fiyatlarda yüksek dalgalanmalar meydana gelebilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.