Kripto RehberEditörden Seçmeler

OCO Emri Nedir ve Ne İşe Yarar?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bir OCO siparişi, kelimenin tam anlamıyla “biri diğerini iptal eder”, aynı anda oluşturulan iki siparişten oluşur, ancak bunlardan yalnızca biri yerine getirilebilir. Bu, siparişlerden birinin tamamen veya kısmen yerine getirilmesi durumunda diğer siparişin hemen iptal edileceği anlamına gelir. OCO siparişlerine genellikle iptal siparişleri denir, ancak nadiren kullanılır. Sıra =  emir anlamına gelmektedir.  Bu kavram, İngilizce olarak OCO order olarak da görüntülenebilir.

Kısaca OCO Emir Nedir?

OCO, bir limit emri ve bir stop-limit emrini birleştiren ve onu temel ticaret otomasyonu yapan koşullu bir emirdir. Başka bir deyişle, bir OCO emri, aynı anda iki limit emri vermenizi sağlar. Bu nedenle OCO işlevi, başarı oranını artırmak (Kar Al) ve potansiyel kayıpları azaltmak (Zararı Durdur) için çok yararlı bir ticaret platformudur.

Oco Emri Nedir Ve Ne İşe Yarar?

OCO Emir Ne İşe Yarar Örnekli Anlatım

OCO komutları, bir konum girmeye çalışırken kullanışlıdır. Örneğin, BNB 35 dolar ile 40 dolar arasında işlem görüyorsa, direnç kırıldığında veya fiyat 35 dolara düştüğünde satın almak için bir OCO emri oluşturabilirsiniz. Ancak, siparişlerden birinin yerine getirilmesi durumunda diğer siparişin iptal edileceğini unutmamak önemlidir. Bu nedenle duruma bağlı olarak, OCO’nuz tetiklendikten sonra yeni bir sipariş talep etmek isteyebilirsiniz.

Binance OCO Faydalı Mı?

Bu nedenle, OCO emirleri, potansiyel karları kilitleyerek veya riski en aza indirerek daha güvenli ticaret yapmanıza yardımcı olur. Ayrıca, yükseliş ve düşüş trendi arasında seçim yapmak zorunda kalmadan pozisyonlara girip çıkabileceğiniz için size daha fazla esneklik sağlar. Ek olarak, OCO emirleri, piyasa faaliyetlerini günlük olarak izlemek istemeyen yatırımcılara rahatlık sağlayabilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.