Editörden SeçmelerKripto Rehber

Tribe Coin Projesi Nedir? Tribe Geleceği Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Merkezi olmayan finansın gelişmesi sırasında Tribe Coin, yatırımcıların bilmek istediği kripto para birimlerinden biri haline geldi. Bu kılavuz Tribe Coin’in ne olduğu, projesi ve geleceği hakkında bilgiler içermektedir.

Kurucusu ve kuruluş yılı: Joey Santoro, Brianna Montgomery ve Sebastian Delgado / 2021
Blok zinciri: Ethereum
Toplam arzı: 1 milyar
Dolaşımdaki arzı: 454 milyon
Piyasa değeri: 460 milyon dolar (8 Aralık 2022)
En düşük fiyat: 0,144120
En yüksek fiyat: 2,45 dolar
Projenin amacı: Evrendeki Herkese merkeziyetsiz bir şekilde stabil coin hizmeti sağlamaktır.
Kullanım alanları: Sabit kripto para alanı ve merkeziyetsiz finans

Tribe Coin Projesi Nedir?

Tribe, Ethereum blok zincirini kullanan merkezi olmayan bir finansal stabil coin’dir. Tribe, FEI protokolünün yönetim simgesi; Joey Santoro, Brianna Montgomery ve Sebastian Delgado tarafından kuruldu.

Santoro ve Delgado, Fei Protokolü’nün kurucuları ve ortak kurucularıdır. Santoro, Fei Labs’ın CEO’su ve Montgomery’deki operasyonların başıdır. Kripto alanında geniş deneyime sahip üç kurucu ortak, TRIBE ve Fei Labs’ın üç sütununu oluşturuyor.

FEI protokolü, Tribe stabilcoin ile birlikte, FEI’nin ETH/USD’ye yakın fiyatlarla alınıp satılabileceği likit bir piyasayı korumak için tasarlanmıştır.

Ayrıca, bir yönetişim token’ı olarak TRIBE, 2021’in başlarında piyasaya sürülecek olan FEI protokolüyle ilgili kararları etkileyebilir. Amacı, fiat teminatı ile stabilize edilen jetonlar ile kripto teminatı tarafından desteklenen tokenlar arasındaki boşluğu kapatan güvenilir bir stabilcoin yaratmaktır.

FEI Protokolü, kripto destekli sabit paraların sermaye verimsizliği ve “para için sermaye” fenomeninin yerini alacak tamamen merkezi olmayan bir stabilcoin tasarlamayı düşünmüştü. İlk çözüm, sisteme girebilecek olandan daha fazla fonun dağıtılması gerektiği ve kripto destekli sabit paraları kullanmak üzere tasarlanmış sistemlerin büyüme potansiyelini sınırlandırmasıdır. Ek olarak, DAI gibi tokenler, likidite sağlayıcılarının her zaman en iyi getiriyi araması ve bu nedenle sınırlı özerklik kapsamına sahip olması gerçeğinden muzdariptir.

FEI, Ürün Kontrol Değeri (PCV) kavramına dayanmaktadır. TRIBE ve FEI, Ethereum’da ERC-20 tabanlı token’lardır. Ağ bir DAO olarak yönetilir ve farklı roller içerir: yönetici, nane, yazıcı, PCV denetleyicisi ve koruyucu. Bütün bunlar aynı zamanda topluluk tarafından da yönetilmektedir.

ERC-20, Ethereum blok zincirinde piyasaya sürüldüklerinde çoğu yeni tokenların izlediği token standardıdır. Ethereum, DAO’lar için en popüler blok zincirlerinden biridir ve madencilerin yeni ether madenciliği yapmasını gerektiren bir iş kanıtı konsensüs mekanizması ile güvence altına alınmıştır. Bir dizi merkeziyetsiz düğüm, işlemleri doğrular ve Ethereum blok zincirini kapsama altına alır.

Tribe Coin Projesi Nedir? Tribe Geleceği Nedir Ve Nerelerde Kullanılır?

Tribe Coin Nedir?

FEI Protokolü (TRIBE), ETH tarafından desteklenen ikili bir model kullanan bir DeFi protokolüdür. FEI, takaslar için Uniswap LP kullanan ve FEI’yi USD kuruna yakın tutmak için Protokol Kontrol Değeri (PCV) adı verilen bir stabilizasyon mekanizması kullanan bir stabil paradır.

Tribe toplam arzı 1 milyar, dolaşımdaki arzı ise 454 milyon. Bir stabilcoin olmasına rağmen, Nisan 2021’de 2,45 dolarda zirve yaptı.

Tribe’nin Geleceği Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Geleneksel finansın yerini kademeli olarak merkezi olmayan finans alabilecek olsa da, Tribe’ın gelecekte daha fazla kullanılması umuluyor ve bu da doğal olarak projenin geleceği üzerinde olumlu bir etkiye sahip olacak.

Kullanım alanları aşağıdaki şekildedir:

Likidite Madenciliği: Kullanıcılar, DEX işlem ücretlerinden pay kazanmak için Uniswap’ın FEI-TRIBE likidite havuzuna bağışta bulunabilirler. Bunun sadece UniswapV2 likidite sağlayıcıları için geçerli olduğunu unutmayın.
Staking:  Kullanıcılar, karşılığında TRIBE elde etmek için Fei Protocol Stake Havuzunda daha fazla FEI-TRIBE LP token’ı stake edebilirler. Stake edilen paralar kilitli değildir.
Yönetim: Kullanıcılar, yönetişim teklifleri tasarlayabilir ve bunlara oy verebilir veya oy haklarını başka adreslere teslim edilebilir.

Images?Q=Tbn:and9Gctmigtp0Yf71E Tshwm2Fzlt9Oc36Ve0Ojo0A&Amp;Usqp=Cau

Tribe Coin Nereden ve Nasıl Alınır?

Tribe, ilk olarak Ethereum tabanlı bir merkeziyetsiz borsa olan UniSwap’ta işleme açıldı. Bunun yanı sıra hemen arkasında Binance, Coinbase, Huobi ve Gate.io gibi önemli borsalarda listelenmiştir. Tribe bu platformlarda USDT, BTC, BUSD, BNB gibi işlem çiftleriyle alıp satılabiliyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.