HaberlerEkonomi

TÜİK Açıkladı! Temmuz Ayı Enflasyonu %79,60 Yükseldi!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

TÜİK Açıkladı! Temmuz ayı enflasyonu %79,60 yükseldi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz ayında yıllık enflasyonun  %79,60 arttığını bildirdi. TÜİK tarafından Temmuz ayı tüketici üretici fiyatlama endeksleri açıklandı. Temmuz ayında enflasyon geçen yılın aynı ayına göre %79,60 arttı. Bu rakam 1998’den beri en yüksek enflasyon miktarını temsil ediyor.

Temmuz Enflasyonu Türkiye İstatistikleri:

Temmuz ayında çekirdek enflasyon göstergesi %61,69’a yükselirken, aylık fiyat artışı (TÜFE) 2,37 oldu.

Temmuz ayında bile üretici fiyat artışları hız kesmedi. Üretici fiyat endeksi bir önceki yılın aynı dönemine göre 144,61 puan yükselirken, aylık artış  %5,17 oldu.

Tuik Temmuz 2022 Enflasyon

Ulaştırma Grubu En Hızlı Büyümeyi Gördü

Temmuz ayında, benzin fiyatlarındaki artışın etkisiyle ulaştırma sektörü, %119.11 büyüme oranı ile yıllık en hızlı büyümeyi kaydetti. Ulaştırma sektöründe sırasıyla gıda ve alkolsüz içecekler %94,65 artarken, onu %88,35 ile ev eşyaları izledi.

Temmuz’u geride bırakırken, aylık en fazla kazancın sağlandığı üç kategori sağlık (%6,98), alkollü içecekler ve sigaralar (%6,85) ve eğlence ve kültür (%4,50) oldu.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.