Bitcoin Haberleri

Ünlü analistten heyecan uyandıran BTC tahmini: Bu metriğe göre dip çoktan görülmüş olabilir!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), Kasım 2021’de 69 bin dolar ile tüm zamanların en yüksek fiyat seviyesini gördü ve ardından gelen düşüşlerle birlikte bu süreçte değerinin yaklaşık %75’ini kaybetti. Bitcoin’in sadece 2022’de kaybettiği değerinin boyutu da %50’yi aştı. Gelen sert düşüşler sonrası Bitcoin’de yükselişlerin başlayıp başlamayacağı merak edilirken, diğer yandan yerel dip bölgesinin daha fazla derinleşip derinleşmeyeceğine ilişkin sorular da gündeme geliyor. Bu kapsamda ünlü analist Dylan LeClair, bazı zincir üstü verilerden yola çıkarak, Bitcoin’de artık dip seviyenin görüldüğünü düşünüyor.

O GÖSTERGE NE ANLATIYOR?

O Gosterge Ne Anlatiyor

Twitter’da Bitcoin fiyatına ilişkin tahmin ve yorumlarını paylaşan LeClair, birçok zincir üstü veriyi de takipçileri ile paylaştı. Ancak analistin paylaştığı veriler arasında en net olanı, Bitcoin Realized Value (Gerçekleşmiş Değer) üzerinde ortaya çıktı. Birçok analistin tahminlerinde başvurduğu bu değer, son 100 gündür Bitcoin’in güncel değerinin daha altında seyrediyor.

Tarihsel verilere bakıldığında, geçmişte Bitcoin’de gerçekleşen fiyatın, borsadaki fiyatın üzerinde kaldığı dönemlerde ayı sezonunun dip bölgelerinin görüldüğü öne çıkıyor. Değer verisinin asıl fiyatın üstünde seyretmesi, yatırımcıların büyük bir kısmının zararda olduğuna işaret ediyor.

DAHA ÖNCE ÖRNEKLERİ GÖRÜLMÜŞTÜ

Analistin paylaştığı grafiğe göre Bitcoin’de 2011, 2015, 2019 ve 2020 ayı sezonlarında da buna benzer senaryolar görüldü. Geçmiş dönemlerde gerçekleşen değerin altında gelen dip bölgesinden sonra, piyasada yeni yükseliş dalgalarının başladığı görüldü.

Coinnewstr yatırım tavsiyesi vermez. Haberde yer alan bilgiler ve kaynaklar uzman ekonomist yorumlarıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.