Haberler

UBS’ten Hong Kong’da Kripto Adımı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Geleneksel finans şirketlerinin kripto sektörüne yönelik hamleleri peş peşe gelmeye devam ediyor. İsviçre’nin en büyük bankası UBS müşterilerinin Hong Kong’da bazı kripto ETF’leri üzerinde işlem yapabileceği belirtildi. UBS haberi, geçen gün HSBC’nin kurumsal yatırımcılar için dijital varlık saklama hizmeti başlatmasının ardından geldi.

Image 4
Ubs’ten Hong Kong’da Kripto Adımı 3

UBS Müşterileri, Kripto ETF’lerine Yatırım Yapabilecek

Bloomberg’in haberine göre İsviçre bankası UBS’in varlıklı müşterileri artık Hong Kong‘da üç kripto borsa yatırım fonuna (ETF) yatırım yapabilecek. Söz konusu yatırım ürünlerinin Samsung Bitcoin Futures Active, CSOP Bitcoin Futures ve CSOP Ether Futures ETF’leri olduğu belirtildi. Üç ürünün yaklaşık 72 milyon dolar değerinde varlığa sahip olduğu kaydedildi.

Hong Kong, geçen hafta bireysel yatırımcıların spot kripto ETF’lerine ve tokenizasyonun birincil işlemlerini satın almalarına izin vermek için adım atmıştı. Bu adım, Hong Kong’un son dönemlerde kripto merkezi olma hedefinde yeni bir adım olarak yorumlandı. Haziran ayında yeni düzenleyici rejim uygulayarak kripto ticaret platformu lisansları için başvuruları kabul etti. Şehir devleti, ağustos ayında borsaların bireysel müşterilere hizmet vermelerine izin vermişti. UBS, İsviçre Ulusal Bankası (SNB) ile CBDC üzerinde çalışan altı ticari bankadan biri oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.