Haberler

Üç Ülke Döviz Transferini Merkeziyetsiz Hale Getiriyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Merkeziyetsiz finans (DeFi) sektörüne yönelik çalışmalar dünya çapında önemli ölçüde hız kazandı. Son olarak Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), işlemlerin merkeziyetsizleşme süreciyle ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. BIS resmi web sitesinde yapılan duyuruda İsviçre, Fransa ve Singapur merkez bankalarının ortaklaşa DeFi testlerine başlayacağı belirtildi. Söz konusu üç ülke, uluslararası ödeme maliyetlerini azaltmak ve işlemleri hızlandırmak için DeFi sistemleri kullanmaya başlayacak. Dijital para (CBDC) transferlerini otomatik gerçekleştirmek isteyen bu üç ülkenin merkez bankaları testlere şimdiden başladı.

Project Mariana Hayata Geçiyor

Fransa Isveç

BIS inovasyon merkezi tarafından yürütülen bu proje, kripto para basınında da geniş yankı buldu. Yetkililer Singapur, İsviçre ve Fransa’nın ortaklaşa gerçekleştireceği DeFi testlerine “Project Mariana” adını verdi. Buna göre Mariana projesinin test aşamaları 2023 yılının ortalarına kadar devam edecek. Böylelikle üç ülkenin merkez bankaları, DeFi teknolojilerinin kullanarak forex piyasasındaki avantaj ve fırsatları da araştırmış olacak.

Bu Alanda Öncü Proje

BIS inovasyon merkezi yöneticisi Cecilia Skingsley, kripto para basınında geniş yankı bulan haber hakkında şunları söyledi: “Project Mariana, bu alanda öncü bir proje. Üç ülkenin merkez bankaları ortak olarak CBDC’lerin merkeziyetsiz finans üzerindeki uygulamalarını araştıracak.” Yöneticinin bu açıklamasının ardından gözler DeFi dünyasında atılacak yeni adımlara çevrildi. Öte yandan Fransa, Singapur ve İsviçre dışında pek çok ülkenin merkeziyetsiz finans alanına yöneldiği biliniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.