Bitcoin HaberleriHaberler

Ünlü Analistlerden Güncel Bitcoin (BTC) Tahmini!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), FTX krizinin ardından yeni bir volatilite aşamasına girerken önde gelen analistler, tahminlerini dile getirmeye devam ediyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), FTX krizinin ardından yeni bir volatilite aşamasına girerken önde gelen analistler, tahminlerini dile getirmeye devam ediyor.

Geçen ayın piyasaları ve MACD Göstergesi!

Aralık ayının ilk haftasında kripto para piyasası bekleneni sağlamasa da Bitcoin bir kez daha 17.000 dolar eşiğini yakalamaya çalışıyor. Piyasa havası, sektördeki yeni iflas söylentilerinden etkilenirken, korku iklimi yayılıyor. Çok sayıda analist, bu süre zarfında BTC’deki düşüşün daha da kötüye gidebileceğini iddia ediyor. Analistler yine de beklenmedik rallilerin mümkün olduğuna dikkat çekti.

Teknik analist Moustache, Bitcoin için hareketli ortalama yakınsama sapma (MACD) göstergesindeki son 2 haftalık modele dikkat çekiyor ve BTC’de dip seviyeye ulaşıldığını ve önemli bir rallinin başlamak üzere olabileceğini iddia ediyor. İki ayrı fiyat hareketli ortalaması arasındaki ilişkiyi gösteren MACD göstergesi, “eğilimi takip eden” bir momentum göstergesidir. Analist, aynı durumun meydana geldiğini ve BTC’nin 2015 ve 2018 ayı piyasalarında hız kazandığını iddia etmek için önceki ayı döngülerine atıfta bulundu.

Analiz Btc
Analiz Btc

Mags isimli başka bir analist, Bitcoin’in 2018’deki fiyat hareketiyle karşılaştırıldığında, BTC’de dip seviyenin aslında çok yakın olabileceğini söyledi. Farklı bir analist olan CredibleCrypto’ya göre Bitcoin, 18.000 ila 19.000 ABD Doları arasındaki trende devam etmeden önce 16.400 ABD Doları ile 16.500 ABD Doları arasına düşecek. En iyi tüccar Tardigrade’ye göre, Bitcoin önemli bir dalgalanmadan önce dengeleniyor. Teknik uzman Michal van de Poppe’ye göre 16.500$ ve 16.900$’lık destekler kaybolmamalı. 16.856 dolardan Bitcoin, gün içinde %0,97 arttı ve geçen haftaya göre %0,11 düştü. CoinMarketCap’in verilerine göre, Bitcoin’in mevcut piyasa değeri 324,13 milyar dolar.

Yeni krizler çıkabilir!

2022’deki büyük felaketin ilk alevi Celsius, 3AC ve Terraform Labs gibi işletmelerin iflas bayrağıydı. 2022, Ethereum‘un (ETH) bile %67 düşmesiyle Merge gibi önemli bir güncelleme sunmasına rağmen kripto para piyasası için endişe verici bir yıl oldu. Bazı uzmanlara göre, Fed’in para politikası ve FTX krizini çevreleyen belirsizlikler nedeniyle boğa piyasası için henüz çok erken.

Ftx Krizi
Ftx Krizi

Ekonomistler, BTC’nin eski ihtişamına kavuşması için FTX krizinin sona ermesi ve makroekonomik koşulların normale dönmesi gerektiğini iddia ediyor. Kurumsal yatırımın yeniden piyasaya girmesi bu sürecin en önemli yönlerinden biridir. Bazı uzmanlar, yakın gelecekte Bitcoin (BTC) ve altcoin fiyatlarını en düşük seviyelerine çekecek ek “Siyah Kuğu” olaylarının olabileceği konusunda uyarıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.