Bitcoin Haberleri

Ünlü ekonomist BTC Volatilite Endeksi’ni yorumladı: Büyük çaplı hareketliliğe işaret ediyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin (BTC), 10 Ekim Pazartesi günü itibariyle yeni haftaya bir kez daha aşağı yönlü fiyat hareketleriyle giriş yaptı. Yeni günde 19 bin 200 dolar seviyesinin altına sarkan Bitcoin’in ilerleyen günlerde toparlanma gösterip gösteremeyeceği, yükseliş dalgasının gelip gelmeyeceği merak edilirken, piyasanın ünlü ekonomistlerinden Alex Krüger, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Bitcoin Volatilite Endeksi’nden yola çıkarak, gelinen son seviyenin Bitcoin adına “büyük hareketleri” getirebileceğini iddia etti.

“ENDEKS BÜYÜK ÇAPLI HAREKETLİLİĞE İŞARET EDİYOR”

Endeks Buyuk Capli Hareketlilige Isaret Ediyor

Alex Krüger, yaptığı paylaşımda Bitcoin Volatilite Endeksi’nde göstergenin 25 seviyesinin altına indiğine dikkat çekti. Ünlü ekonomist konuya ilişkin yorumunda, “Volatilite endeksi ne zaman 25’in altında bir kapanış yapsa ardından paylayıcı bir Bitcoin hareketi geliyor. 2 kez yukarı 1 kez de aşağı (Kasım 2018 döneminde) oldu bu hareketler. Bitcoin bence iyi durumda. Herkes aynı seviyelere bakıyor. Perşembe günü açıklanacak olan enflasyon verileri, bu hareketin başlangıcını tetikleyebilir” dedi.

KRÜGER’DEN KORELASYON YORUMU: İNANILMAZ

Öte yandan Bitcoin ile Nasdaq arasındaki korelasyona da dikkat çeken Krüger, bu uyumluluğu “inanılmaz” olarak tanımladı. Krüger konuya ilişkin açıklamasında, “Belki de kripto para trader’ları artık long işlemlerini ETH ya da BTC ‘perpetual’ işlemlerle değil, Nasdaq vadelileriyle ‘hedge’ etmeliler” ifadelerini kullandı. Bitcoin son olarak 20 bin doları aştıktan sonra, ABD tarım dışı istihdam ve işsizlik verilerinin açıklanmasıyla birlikte 19 bin 500 dolar seviyesine kadar gerilemişti.

Coinnewstr yatırım tavsiyesi vermez. Haberde yer alan açıklamalar ve yorumlar, bahsi geçen şahısların kişisel fikirleridir, yatırım tavsiyesi değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.