Bitcoin HaberleriHaberler

Uzman Analiste Göre, Bitcoin’de Bu Senaryo kaçınılmaz!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), bir süredir yatay seyrini sürdürürken olumsuz bir tablo çizen analistlerin sayısı da gittikçe artıyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), bir süredir yatay seyrini sürdürürken olumsuz bir tablo çizen analistlerin sayısı da gittikçe artıyor.

10.000 Dolar Gelebilir!

Kripto para birimi endüstrisi hala değişim halinde olsa da, son zamanlarda Bitcoin’in düşüşünün daha da kötüye gideceğine dair tahminlerde bir artış oldu. Piyasada “profit8lue” olarak anılan uzman, Twitter’da Bitcoin’in 17.500 ila 17.700 $ arasına yükseleceğini ve ardından 10.000’e keskin bir şekilde düşeceğini ve hızlı bir şekilde çift tepe modeli oluşturma olasılığının yüksek olduğunu tahmin etti. Teknik analistler, sözde çift tepe veya çift tepe formasyonunun güçlü bir yükselişin sonunu işaret ettiğine inanıyor. Profit Blue, BTC’nin bu eyleminin birçok traderi manipüle edeceğini de tahmin etti.

12 Aralık Pazartesi günü Bitcoin, 16.941 dolarlık direnci geçmeyi başardı. 14 Aralık’ta Bitcoin 18.303 doları aştı. Ancak bu seviyeyi koruyamadı ve gücünü kaybetmeye başladı. BTC’nin fiyatı şu anda 16.800 dolar. Bu süreçten sonra, en iyi kripto para biriminin fiyat modeli yatay seyrediyor. Yükselişin devam etmesi için uzman, 18.250 dolar seviyesinin destek olarak hareket etmesi gerektiğini iddia ediyor. Analist, Bollinger bantlarına işaret ederken konsolidasyon sürecinin devam edebileceğinin altını çizdi. 48.93’teki RSI endeksi ile ek yatay hareket de bekleyebiliriz.

Makroekonomik Kaos Bitmeli!

Hem makroekonomik faktörler hem de endüstri sorunları nedeniyle, kripto para piyasaları bir yılı aşkın süredir düşüş eğiliminde. Uzman bir analist, uzun süreli bir düşük oynaklık döneminin yakında başlayabileceğini tahmin ediyor. Bu, BTC’nin kısıtlı bir aralıkta işlem yapmaya devam edeceğini gösterir. Ancak diğer analistler, makroekonomik ortam düzeldiğinde Bitcoin’in hızlı bir toparlanma yaşayabileceğine inanıyor.

Analistlerin görüşüne göre makroekonomik ortam, bitcoin piyasasını etkileyen en önemli unsurdur. Piyasa kargaşası ve enflasyon, bireysel yatırımcılar için işleri zorlaştırıyor. Bu nedenle geçici olarak piyasayı doldurmaları imkansızdır. Enflasyon kontrol altına alınana ve kamu hizmetleri, kira, elektrik ve diğer maliyetlerin maliyeti adil olana kadar bunun gerçekleşmesi pek olası değildir. 2023’te bu durum hala mevcut olabilir. Uzmanlar, BTC’nin yeni zirvelere ulaşması için Fed’in mevcut para stratejisini kademeli veya kalıcı olarak terk etmesi gerektiğine inanıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.