Haberler

WorldCoin Fransa’nın Radarına Girdi!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Birleşik Krallık’tan sonra Fransa’da da, Worldcoin (WLD) hakkında endişeler ortaya çıktı. Fransa’nın gizlilik gözlemcisi, Worldcoin’in yasallığı konusunda şüphelerin olduğunu belirtti. Fransa, Worldcoin hakkında bir inceleme başlattığını duyurdu.

Sam Altman’ın kripto projesi olan Worldcoin, 24 Temmuz’da resmi olarak piyasaya sürüldü. WLD adıyla kripto dünyasında yankı uyandıran bu proje, Birleşik Krallık’tan sonra Fransa’da da soruşturma altına girdi.

WorldCoin, Binance ve OKX gibi büyük borsalarda yer alan bir kripto paradır ve sektöre hızlı bir giriş yapmıştır. Ancak, WorldCoin’un kullanıcıların retinalarını tarayarak kimliklerini kaydetme özelliği nedeniyle eleştirilere maruz kaldığı bilinmektedir. Bu biyometrik veri toplama uygulaması birçok ülkede tartışmalara yol açmıştır. İngiltere’den sonra Fransa’da da bu konuyla ilgili bir soruşturma başlatılmıştır.

8Fifmhkwyip5Hvbjoopch3N4Lqhku2Ypao6Catffi
Worldcoin Fransa'nın Radarına Girdi! 3

Fransa WorldCoin Hakkında Soruşturma Başlattı!

Fransa’nın gizlilik gözlemcisi olan CNIL, ChatGPT’nin kurucusu Sam Altman’ın WorldCoin projesinden haberdar olduğunu ve biyometrik veri toplamanın yasallığının sorgulanabilir olduğunu belirtmiştir. CNIL tarafından yapılan açıklamada, “WorldCoin Fransa’da veri topladı ve CNIL tarafından bir soruşturma başlatıldı” ifadesi kullanılmıştır.

Geçtiğimiz hafta, Birleşik Krallık, Worldcoin için büyük bir adım attı. Bilgi Komisyonu Ofisi (ICO), WorldCoin’in Birleşik Krallık’ta piyasaya sürülmesiyle ilgili daha kapsamlı bir araştırma yapacaklarını açıkladı. Bu açıklamada, kişisel verilerin yasal dayanağına yönelik bir vurgu yapıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.