HaberlerAltcoin HaberleriBitcoin Haberleri

Yeni Almanya Hükümetinden Kripto Paraları Düzenleme Çağrısı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Almanya genel seçimlerinden birkaç ay sonra üç Alman partisi yaklaşan koalisyon hükümetinin uygulayacağı bir program üzerinde anlaşmaya vardı. Program kapsamında yayınlanan belgede Avrupa Birliği kurumları tarafından kripto varlıkların daha katı bir şekilde denetlenmesi için bir çağrısı yer alıyor.

Koalisyon Hükümetinden Kripto Para Çağrısı

Üç parti, yani Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD), Yeşiller Partisi ve Hür Demokrat Parti (FPD), belgede ekonomik rekabet gücünü korumak için ülkenin “kapsamlı bir dijital uyanışa ihtiyacı olduğunu” belirtti.

Üç koalisyon ortağı 177 sayfalık programda, “Değerlerimizi, dijital egemenliğimizi ve güçlü bir teknolojiyi koruyan dijital uyanışın ancak ilerici bir Avrupa ile başarılı olabileceğinin farkındayız” dedi.

Muhtemelen SPD lideri Olaf Scholz tarafından yönetilecek olan bir sonraki hükümet, Avrupa düzeyinde yasadışı kripto kullanımına karşı mücadeleyi güçlendirmeyi teklif ediyor.

Koalisyon anlaşmasına göre “AB denetim makamları yalnızca geleneksel finans sektörüyle ilgilenmeli, aynı zamanda kripto paraların kara para aklama ve terör finansmanı için kötüye kullanılmasını da önlemelidir.”

Taraflar, yapay zeka ve robotik gibi diğer teknolojilerin yanı sıra dağıtık defter teknolojisinin daha fazla desteğe ihtiyaç duyan ileriye dönük geliştirilmesi gereken bir alan olduğunu düşünüyor. Ayrıca bunu vergi ve dolandırıcılıkla mücadele etmek için kullanmak istiyorlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kripto Paraların Geleceği Ne Olacak? İşte Kripto Paralar ve Geleceği Hakkında Uzman Görüşleri!

Belgede şu ifadelere yer verildi: “Son yasama döneminde alınan önlemlere dayanarak, suistimal edilen temettü arbitraj işlemlerini önlemek adına elimizden geleni yapacağız. Bu sistemin dolandırıcılığa karşı dayanıklı olmasını sağlamak için blockchain gibi yeni teknik seçeneklerin daha fazla kullanılmasını istiyoruz.”

Yeşiller Partisi, Şansöyle Angela Merkel’in Almanya Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) ve Bavyera Sosyal Birliği’nin (CSU) kaybettiği 26 Eylül seçimlerinden önce kripto paraları izlenebilir hale getirerek, onları Almanya’daki kullanıcılar ve yatırımcılar için cazip hale getirmeyi engellemeye yönelik planlarını açıkladı.

Ancak güçlü bir serbest piyasa kimliğine sahip olan FDP partisinin bir sonraki koalisyon hükümetine katılması, Berlin’de böyle bir politikanın benimsenmesini pek olası kılmıyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.