Haberler

Binance ve Changpeng Zhao, SEC Davasına Karşı İtirazda Bulundu

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para borsaları Binance ve Binance.US ile kurucuları Changpeng Zhao’ya karşı açtığı davaya Binance tarafından itiraz edildi. Binance.US de benzer bir itirazda bulunarak davaya katıldı.

SEC’nin davada öne sürdüğü iddia, borsaların ABD’deki müşterilerine yatırım sözleşmesi sunmadığı yönündeydi. Ancak Binance ve Zhao, SEC’nin bu tanımının gerçekle örtüşmediğini ve davada diğer unsurların da karşılanmadığını savundu.

Binance tarafından yapılan başvurularda, kullanıcıların belirli kripto para birimlerini satın aldıktan sonra borsa tarafından herhangi bir yükümlülüğe tabi tutulmadığının altı çizildi. Ayrıca, Howey Testi’nin gerektirdiği şekilde yatırım sözleşmesi olmadığı iddia edildi.

Binance Ve Changpeng Zhao, Sec Davasına Karşı İtirazda Bulundu

SEC’nin İddiasına Göre Kripto Borsaları Halkın Menkul Kıymetlerine İzin Vermiyor

SEC ise Binance ve Binance.US’e karşı açılan davanın reddedilmesi için yaptığı son başvuruda, kripto borsalarının halkın kayıtsız menkul kıymetler satın almasına ve ticaret yapmasına izin vermediğini iddia etti. SEC’nin bu iddiasına karşı Binance tarafından savunma yapıldı.

Binance, savunmasında SEC’e karşı Adalet Bakanlığı’na yaptığı suç duyurusunu ve FinCEN ile olan rıza anlaşmasını da dahil etti. SEC ise Binance’in ABD’deki faaliyetlerini öne sürerek, Binance’in ülkedeki altyapıdan yararlandığını iddia etti.

SEC, “Zhao’nun ve Binance’in savunma anlaşmaları ve Rıza Emri, bu Mahkemenin Ortak Reddetme Talebini geri çevirmesi için yeterli gerekçeyi sağlıyor” dedi. Binance ise menkul kıymetler yasalarının Banka Gizlilik Yasası veya Uluslararası Acil Ekonomik Güçler Yasası gibi uygulanmayacağını savundu. Dosyada ayrıca uzlaşmaların menkul kıymetler yasalarını etkilemediği de belirtildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.