Haberler

2023’te Yüzlerce Blokzincir Oyunu Mazi Oldu!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Blokzincir oyunlarının geleceği hakkında yapılan araştırmalar, 2023 yılında yüzlerce Web3 oyun projesinin yarıda kaldığını ortaya koyuyor. BlockchainGamer.biz’in paylaştığı son rapora göre, geçtiğimiz yıl toplam 410 farklı blokzincir oyunu devre dışı bırakıldı veya kullanımdan kaldırıldı. Bu araştırma, platform kurucusu Jon Jordan liderliğinde gerçekleştirildi ve yılın ilk yarısında durdurulan proje sayısı 248 olarak kaydedilirken, Haziran-Aralık döneminde bu rakam 162’ye düştü.

Blokzincir Oyunlari 2023

Blokzincir oyunları, projelerin sosyal medya kanallarını takip eden araştırmacılar tarafından durdurulmuş olarak tanımlanıyor. Bu araştırmacılar, 2023 yılında piyasaya sürülen 1.322 oyunun yüzde 30’unun tozlu raflara kaldırıldığını belirtti.

BlockchainGamer, yıl içinde dikkat çeken oyunlardan bazılarının piyasa koşulları ve finansman eksikliği nedeniyle geliştirilmesinin durduğunu açıkladı. Örneğin, Gran Saga, The Harvest, Pixelcraft ve Arcane Magic gibi oyunlar, bu faktörler nedeniyle geliştirilmeleri durdurulan projeler arasında yer alıyot.

Kripto oyunlarına dair araştırma yürüten Game7 ise iptal edilen oyunların hesaplamasında farklı parametreleri baz alıyor. Sosyal medyada hareketsiz kalan projelerin rafa kaldırılmış olmadığını belirten Game7 yetkilisi George Ishicos, bazı oyunların geliştirme sürecinin ilk aşamalarında veya piyasa döngülerinde sessiz kalmalarının normal olduğunu vurgulamaktadır. Game7’nin kıstaslarına göre, 2023 yılında sadece 50 blokzincir oyunu projesi başarısız bir sonla karşılaştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.