HaberlerBitcoin Haberleri

El Salvador Başkanı Bukele, Bitcoin kararını eleştirenlere sert çıktı: Kararımızdan korkanlar!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dünya üzerinde bir kripto parayı yasal para birimi ilan eden ve kullanan ilk ve tek ülke olan El Salvador, Bitcoin (BTC) yasasından dolayı Eylül 2021’den bu yana birçok hükümet, merkez bankası ve uluslararası finans kuruluşu tarafından eleştiriliyor. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele de bu süreçte sık sık gelen eleştirilere verdiği yanıtlarla ve Bitcoin çalışmalarına ilişkin açıklamalarıyla gündeme geliyor. Bukele, bir kez daha gelen Bitcoin eleştirilerine verdiği yanıtla dikkat çekti.

BUKELE’DEN ELEŞTİRİLERE YANIT

Bukeleden Elestirilere Yanit

Bitcoin Magazine’de bir makalesi yayınlanan Bukele, El Salvador’un katıldığı başarılı Bitcoin deneyinin, diğer birçok ülke tarafından da takip edileceğini savundu. Bukele’ye göre ülkesinin Bitcoin adımı, diğer Latin Amerika ülkeleri tarafından ve dünya çapında birçok ülke tarafından takip edilecek. El Salvador’un bu noktada attığı BTC adımının yanlış olduğunu düşünenlere karşı Bukele, makalesinde “Kararımızdan bizi geri döndürmek için korkan ve bize baskı yapan en yüksek sesli eleştirmenler, dünyanın güçlü seçkinleri ve onlar için çalışan veya onlardan çıkar elde edenlerdir” dedi.

EL SALVADOR VE BTC YASASI

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin yasa tasarısını Haziran 2021’de Senato’ya sunmuştu ve oy çokluğu ile kabul edilen yasa tasarısı, 7 Eylül 2021’de resmen yürürlüğe girmişti. Yürürlüğe giren Bitcoin yasasının ardından El Salvador, Bukele’nin öncülüğünde Bitcoin alımlarına başlamıştı ve ülkede Eylül 2021’den bu yana Bitcoin, yasal para birimi olarak kullanılıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.