Haberler

FTX İflasında Binance Suçlu Mu? ABD’li Senatörden Cevap Geldi

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasını alt üst eden FTX’in iflası ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Popüler borsanın likidite krizine girmesi, Binance borsası tarafından satın alınacağı haberlerinin ortaya çıkması ve ardından iflas başvurusunda bulunması sektöre zarar verdi. Bu süreci yakından incelemeye başlayan ABD Senatosu, insanlara zarar veren kasıtlı durumların olup olmadığı konusunda araştırma yapıyor. Texas’ta düzenlenen Blockhain Summit’te kısa bir konuşma yapan ABD’li Senatör Ted Cruz, FTX’in iflasında Binance borsasının rolüne değindi.

FTX Çöküşünde Binance Kötü Niyetli

Binance Manset

Sam Bankman-Fried’ın kurucusu olduğu FTX borsasının likidite krizi yaşadığı dönemde dev borsa Binance tarafından satın alınacağı haberleri gündeme gelmişti. FTX’i satın alma planları yapan en büyük kripto para borsası, kısa bir süre sonra bu hamleden vazgeçtiğini duyurunca FTX’in iflası kaçınılmaz oldu. Bu sürece parantez açan ABD’li senatör Ted Cruz şunları söyledi: “Bütün bunlar, en hafif tabirle kötü niyetli olduğunu gösteriyor ve bu durum endişe verici. Bana göre bu kesinlikle kayda değer ve ek inceleme yapmaya değer bir konu.”

“Suçlulara Cezasını Veririz”

FTX iflası hakkındaki raporlara değinen Ted Cruz, insanlara zarar veren kasıtlı suçlar tespit ederlerse gereğinin yapılacağını söyledi: “ Raporlar, mali tablonun muazzam bir biçimde yanlış yönetildiğini, potansiyel dolandırıcılığın meydana geldiğini ve yatırımcıların milyarca dolar zararla karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Kasıtlı bir dolandırıcılık varsa -görünüşe göre durum bu- o zaman elbette bunun sonuçları ve sorumluluğu olmalıdır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.