Tüm HaberlerAltcoin Haberleri

Aave’den Stablecoin Hamlesi! 

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

DeFi protokolü Aave, GHO adlı yeni bir algoritmik dolara sabitlenmiş stablecoin’i piyasaya sürdü. GHO, Ethereum ana ağı üzerinde etkinleştirildi ve ilk işlemlerde 2,19 milyon dolar değerinde basım gerçekleştirildi. Bu stabilcoin, ETH ve AAVE gibi birçok dijital varlık tarafından desteklenecek.

Aave, merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü olarak tanımlanan GHO’yu merkeziyetsiz ve aşırı teminatlı bir stabilcoin olarak tanımladı. GHO için topluluk oylaması düzenlendi ve neredeyse tüm 424 katılımcı onay verdi. Yönetişim oylamasının ardından GHO mainnet üzerinde piyasaya sürüldü. İlk işlemlerde GHO’dan 2,19 milyon dolarlık basım gerçekleşti ve GHO, istenen 1 dolarlık sabitlemenin biraz altında, 0,9927 dolarla işlem gördü.

Aave
Aave'den Stablecoin Hamlesi!  3

Aave, Stablecoin Piyasaya Sürüyor!

Aave, GHO’yu destekleyen varlıkların şeffaf, doğrulanabilir ve zincir üzerindeki verilerle onaylanabilir olduğunu kaydederken, platformdaki açıklamada, USDT gibi stablecoin’lerin rezervlerindeki belirsizliklere dikkat çekildi.

Aave, GHO’da gerçekleşen tüm işlemlerin kendi kendini yürüten akıllı sözleşmeler aracılığıyla gerçekleştirildiğini ifade etti. Protokol, GHO’nun gelirinin DAO hazinesini daha da güçlendireceğini belirtti ve yönetimin AAVE ve stkAAVE token sahiplerine emanet edileceğini vurguladı. Algoritmik stablecoin pazarı her geçen gün büyüyor. 4 Mayıs’ta crvUSD’yi piyasaya süren DeFi protokolü Curve, dolaşımdaki en büyük algoritmik stablecoin olan DAI’nin 4,28 milyar dolarlık piyasa değeriyle dikkat çekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.