Kripto RehberEditörden Seçmeler

Blockchain Teknolojisinin Finans ve Bankacılık Piyasasına Etkisi

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Finansta Blockchain Teknolojisi – Her şeyden önce blockchain teknolojisinin para ve ödeme yöntemlerinde yeri vardır. Bu müjdeli dönüşümsel altyapı ile bankacılıkta yeni ve dürüst bir yaklaşıma sahip olacağımızın farkına varmamız gerekiyor.

Finans Alan%C4%B1Nda Blockchain Kullan%C4%B1M%C4%B1.Jpg

 

 

 

 

Finansta Blockchain Teknolojisi

Bankalar mevduatınızı bankacılık faaliyetlerinde aktiflleştirebilir ve kullanım sağlayabilir. Bu nedenle bazı bankalar milyonlarca hatta milyarlarca kar duyurdu. Blockchain teknolojisi gelecekte haksız kazançları ortadan kaldıracak. Bu, anormal sermaye akışlarına ve haksız kazançlara karşı çeşitli önlemler almamıza yardımcı olacaktır. Kullanıcıların bireysel olarak çeşitli işlemleri gerçekleştirmelerine fırsat sağlayan blok zincirler, finansın birçok alanında öncülük etmiştir.

Barclays, blok zinciri teknolojisinin güvenlik ve şeffaflık özelliklerini işlem süreçlerine uygulayarak bu alanda bankalar arasında kendini kanıtlamıştır. Bu, çok uluslu bankaların ilk çalışmalarından sadece biridir. Belgeleri depolamak ve göndermek için merkezi olmayan bir defter kullanmak, bankalara çok fazla zaman ve para tasarrufu sağlar. Geleneksel şekilde yapılırsa, bu onlarca gün sürebilirdi.

Birkaç büyük şirket, 2018’de, takas ve uzlaşmayı depolamak ve işlemek için blok zinciri kullanarak küresel finans piyasasının 10 milyar dolara kadar tasarruf edebileceğini tahmin ettiklerini belirtti.

Bankalar, artan maliyetleri atlayarak eskiyen altyapıyı sürdürmek ve düzenleyici yüklere uyum sağlamak için blok zincirinden faydalanabilecekler. Bu kaçınılmaz sona hazırlık, bankalar için önemli bir detaydır.

İspanya’nın en büyük bankası olan Banco Santander, blok zinciri teknolojisinin uygulanmasının finans endüstrisi için yılda 20 milyar dolara kadar fayda sağlayabileceğini tahmin ediyor. Ripple’ın xCurrency adlı çalışmasını birleştirmeyi hedefleyen İspanyol bankası, geleceğin teknolojiye bağlı olduğunu biliyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.