Bitcoin Haberleri

ABD’den ÜFE verileri geldi, Bitcoin’in tepkisi sert oldu: Fiyat yeniden 19 bin doların altını test etti

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), haftalık bazda kazançlı konumda olsa da hafta ortasına dengeli ve yatay bir seyirde giriş yaptı. Hafif düşüş eğilimini sürdüren Bitcoin, Çarşamba günü öğleden önce bu yatay seyrinde dengesini korusa da öğleden sonra gelen hareketlilikler ile 19 bin dolar seviyesinin altına kadar geriledi. Bitcoin fiyatındaki bu ani geri çekilmenin nedenlerinin ne olabileceği merak edilirken, ilk olarak ABD’deki ÜFE ve TÜFE verilerinin oluşturduğu bir baskı ihtimali ön plana çıkıyor. Zira Bitcoin fiyatı, beklentilerden yüksek gelen ÜFE verileri sonrası ani bir düşüş yaşadı.

UZMANLARDAN VOLATİLİTE UYARISI

Bitcoin Volatile

ABD Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verileri TSİ 15.30 civarında açıklandı ve gelen veriler sonrasında Bitcoin fiyatı da 19 bin dolar seviyesinin altına geriledi. ÜFE verileri beklentilerin üzerinde geldi ve bununla birlikte ABD enflasyonunun ilerleyen aylarda zirveye ulaşmama ihtimalini güçlendirdi. Yıllık ÜFE beklentisi yüzde 8,4 seviyesindeydi ancak ÜFE verisi yüzde 8,5 olarak geldi. Bir önceki ay ise ÜFE verisi yüzde 8,7 olarak açıklanmıştı. ÜFE verilerinin düşük gelmesi, enflasyon için beklentileri pozitif yönde ilerletecekti. Uzmanlar, ilerleyen saatlerde volatilite yaşanabileceği uyarılarında bulunuyor.

BTC SATIŞLARI HIZLANDI

Bitcoin, beklentilerin üzerinde gelen ÜFE verileriyle birlikte ani bir satış baskısına maruz kaldı. Gelen hızlı satışlarla birlikte yönünü aşağı çeviren Bitcoin için satış baskısı bir süre sonra dengelendi. Kripto para piyasasının toplam değeri bu süreçte 923 milyar dolar seviyesine kadar geriledi. Bitcoin’in piyasa hakimiyeti ise yüzde 39,7 seviyesinde bulunuyor.

Coinnewstr yatırım tavsiyesi vermez. Haberin içeriği bilgilendirme amaçlıdır, yatırım tavsiyesi değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.