Haberler

Arjantin Vergi Dairesi, Vergi Borçlarını Tahsil Etmek İçin Dijital Cüzdanlara El Koyacak

Arjantin vergi dairesinden sert açıklama! Borcu olan vatandaşların dijital cüzdanlarına artık el koyulabilecek...

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Arjantin Vergi Dairesi (AFIP), vergi borçlarının ödenmemesi durumunda vergi mükelleflerinin dijital cüzdanlarındaki tüm varlıklarına el koyabileceklerini belirtti. Geçen yıl örgüt yasayı tavsiye etti, ancak Covid-19 salgını sırasında 2022’nin başına kadar yürütmedi.

Kuruluşun artık bu hesaplardaki dijital varlıklara el koyma prosedürü var. Bu ekleme, yetkililerin yalnızca banka hesaplarına ve üçüncü şahıslar tarafından verilen kredilere değil, aynı zamanda kripto para birimi işlem geçmişiyle ilgisi olabilecek kişilerin sahip olduğu ev ve arabalara da erişmesine izin verecek. Bu satın alımları on yıllar önce yapmış olsalar bile!

Resmi kaynaklar yerel basına şunları söyledi:

”Elektronik ödeme araçlarının gelişimi ve yaygın kullanımı, kurumun borçları tahsil etmek için el konulan varlıklar listesine dijital hesapları dahil etme kararını açıklıyor.”

Finansal kurumlar, yasaların baskısı altına girdiğinde müşteri bilgilerini vermekten vazgeçmelidir. Arjantin Vergi Dairesi, 9800 vergi mükellefinin dijital hesaplarına el koyacağını duyurdu.

Kripto ile Vergi Tahsilat Prosedürü

Arjantin vergi makamları, Bimo ve Ualá gibi ulusal itibari para birimini idare eden dijital cüzdanların peşinden gidiyor. Bu vergi acenteleri için en önemli hedef, borçluların tasarruflarını kazançlarından pay isteyen sinir bozucu tahsildarlardan uzak tutmalarına olanak tanıyan bitcoin dostu politikalara sahip bir e-ticaret platformu olan Mercado Pago’dur.

Bir kişi veya şirket vergi borcu olduğunda, kuruluşun hedef alacağı yalnızca dijital cüzdanları değildir. Birincisi, kuruluş nakit gibi daha likit alternatifler peşinde; kripto para yatırımları gibi diğer varlıklara ancak bu fonlar kullanılamaz hale geldikten sonra geçer.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.