HaberlerBorsa Haberleri

Kripto Borsası Bitmart Hack’lendi! Kayıp 200 Milyon Dolar!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Popüler kripto para borsası Bitmart saldırıya uğradı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, saldırının sonucunda 200 milyon dolarl değerinde kripto para biriminin çalındığı bildirildi.

Bitmart Hack’lendi!

kripto para borsası Bitmart, geçtiğimiz gün bir hack saldırısına uğradığını doğruladı. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre ilk değerlendirmelerde, çalınan toplam miktarın çeşitli kripto para birimlerinde yaklaşık 200 milyon dolar olduğunu gösteriyor.

Bitmart kurucusu ve CEO’su Sheldon Xia tarafından yapılan açıklamada, borsanın para çekme işlemlerini geçici olarak askıya aldığı duyuruldu.

Yaşanan siber korsan saldırısında, şirket yetkilileri tarafından onaylanmadan saatler önce,  Bitmart kullanıcıları Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla Bitmart’a karşı olası bir güvenlik ihlalinden şikayet etmeye başladı.

Twitter’daki bu paylaşımların ardından şirket tarafından resmi bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada saldırı, sıcak Ethereum (ETH) cüzdanlarından biri ve Binance Smart Chain (BSC) sıcak cüzdanlarından biriyle ilgili “büyük ölçekli bir güvenlik ihlali” olarak nitelendirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: En Güvenilir Kripto Para Borsası Nasıl Seçilir?

Saldırı Bilançosu Açıklandı!

Bitmart borsası tarafından yapılan açıklamaların devamında, bu iki adreste bulunan fonların “Bitmart‘taki varlıkların küçük bir yüzdesi” olduğuna ve diğer tüm cüzdanların “güvenli ve zararsız” olduğunun altını çizdi.

Başlangıçta Bitmart, bilgisayar korsanlarının yaklaşık 150 milyon dolar değerinde birkaç kripto para birimini çalabildiğini belirtti. Ancak, blok zinciri güvenliği ve veri analizi kaynağı PeckShield’den gelen başka bir rapor, miktarın aslında 200 milyon dolar değerinde olduğunu gözler önün serdi.  PeckShield’ın belirttiği üzere hacker’lar tarafından çalınan varlıkların Ethereum’da 100 milyon dolar ve BSC’de 96 milyon dolar olduğu öğrenildi.

Bitmart, daha sonra saldırıdan etkilenen varlıkların bir listesini de açık bir şekilde paylaştı.

Popüler kripto para borsası Bitmart her ne kadar sonunca saldırıyı doğrulamış olsa da durum başlangıçta böyle değildi. Öyle ki PeckShield, Telegram’da Bitmart’tan bir yöneticinin borsanın saldırıya uğradığı iddialarını reddettiği birkaç sohbet gösterdi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.