Editörden SeçmelerHaberlerKripto Rehber

Ayı Tuzağı Nedir? Ayı Tuzağı Nasıl Belirlenir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ayı Tuzağı Nedir?

Ayı tuzakları, gelişmekte olan piyasalarda yatırımcıların kafasını karıştıran ve onları satmalarına neden olan sinyallerdir. Bu noktada, yatırımcılar yatay bir destek kırılması veya yükseliş trendi kırılmasını ikna edici buluyor, bu yüzden satıyorlar veya açığa çıkıyorlar. Ancak bu kırılmalar hala yanlış kırılmalardır ve fiyat yükselmeye devam eder. Aslında bu durum bir titreşim hareketidir. Buradaki amaç küçük yatırımcıları korkutup ürünlerini düşük fiyattan satın almaktır.

Ayı Tuzağı Nasıl Belirlenir

Aşağıdaki örnekte de görebileceğiniz gibi, bir destek kırılması sırasında hemen satmanız veya kısa pozisyon açmanız gerekmez. Çünkü böyle bir kırılmanın yanlış bir kırılma olması muhtemeldir, bu da fiyatın destek alanının altına düşebileceği ve geri çekebileceği anlamına gelir. Bu bir ayı tuzağı. Bu noktada ayı tuzaklarından kaçınmak istiyorsanız sakin olmalısınız. Yani grafiği incelediğiniz zaman diliminde en azından destek alanının altında kapanmayı beklemelisiniz. Yani bir ayı tuzağı fark eder ve yerinizi korursunuz.

Ayı Tuzağı Nedir? Ayı Tuzağı Nasıl Belirlenir

Ayı Tuzağından Kaçış Var Mı?

Bir destek kopuşundan sonra, bu kopuşun onayını arayarak ayı tuzağından kaçınılabilir. Başka bir deyişle, bir destek kırılmasının gerçekleşmesi için ortalamanın üzerinde satışlar gerekir. Ayrıca kırılmayı sağlayan mum da hacimli bir mum olmalıdır. Örneğin, Doji mumları genellikle geri dönüş mumları olarak kabul edilir. Bu nedenle, Doji mumunun destek kırılmasının bir ayı tuzağı olması muhtemeldir. Ancak tüm bu önlemleri alırken kısa pozisyon açarsanız, zararı durdur emri aktif ederek bakiyenizi kayıplardan koruyabilirsiniz.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.