Haberler

Biden Yönetimi Kripto Altyapı Yasasında Eklemeler İstiyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD Başkanı Joe Biden’ın yönetimi, Demokratları gelecek 3.5 trilyon dolar tutarındaki bütçe uzlaşma paketine kripto para işlemleri için vergi uyumu konusunda fazla kural eklemeye çağırıyor.

Bu, “broker” tanımını ve ilgili bildirim gerekliliklerini kripto borsalarını kapsayacak şekilde genişleten Senato’dan geçen altyapı tasarısının, Temsilciler Meclisi tarafınca görüşülmesinden önce sektörde lobicilik saldırısını tetiklemesinden sonrasında geldi.

Roll Call’a konuşan adı açıklanmayan bir yönetim görevlisi, hükümetin yasama paketine kripto şirketleri için yabancı hesap sahiplerinin bilgilerini sunma yükümlülüğü eklemeyi ve ABD’nin bu verileri küresel  ortaklarıyla paylaşmasını sağlamayı hedeflediğini söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Dikkat Etmeniz Gereken Yaygın Kripto Para Dolandırma Yöntemleri

Senato bu ayın başlarında bu tasarıyı orijinal kripto vergi hükmüyle onayladı ve sonrasında 20 Eylül’e kada tatilde olan Meclis’e gönderdi.

ABD Hazine Bakanlığı’nın bu senenin başlarında teklif etmiş olduğu gelir artırma paketinin son olarak teklifi, ABD yetkililerinin öteki ülkelerde kripto para ticareti yapılan yerli vergi mükellefleri hakkında veriler karşılığında vergi uyumunun uygulanmasını destekleyecek.

Tartışmalı ABD altyapı yasası mevcut haliyle kabul edilirse, kripto şirketleri ABD’den çıkmak zorunda kalabilir bu sebeple gözlemciler yeni şartlara uymanın bir yolu olmadığını söylüyor.

Kraken CEO’su “Yasal Değil” 

Biden yönetiminin bu son talebi hakkında açıkamalarda bulunan kripto borsası Kraken‘in Kurucu Ortağı ve CEO’su Jesse Powell, bunun “yasal olup olmadığından” emin olmadığını söyledi.

Powell, yabancı kurumların neden son on yılda olduğu şeklinde onlardan direkt informasyon istemediklerini” merak ettiğini belirtti. ABD şirketleri muhtemelen yabancı ülkelerde  etkinlik gösteren yan kuruluşlar haricinde ABD dışındaki müşterilere direkt hizmet vermiyor.

Bu arada ABD Kongre Araştırma Merkezi (CRS) yasa yapıcılara Biden yönetiminin öncülük etmiş olduğu potansiyel kripto düzenlemelerine ilişkin ödünleşimleri ve riskleri hatırlatmak için bir belge hazırladı. Merkez, yeni düzenlemelerin hükümetin vergi açığını kapatmasına destek olabileceği, sadece bunların etkinliğinin henüz belirlenmediği konusunda uyarıda bulundu.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.