Haberler

Binance Smart Chain’e saldırı! Milyonlarca dolarlık BNB çalındı, fiyat düşüşe geçti!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

İşlem hacmi ile dünyanın en büyük kripto para borsası Binance CEO’su Changpeng Zhao’dan gelen duyuru, piyasada paniğe neden oldu. Binance borsasının yerel ağı olan Binance Smart Chain’e (BSC) yapılan saldırı, borsanın yerel token’ı olan BNB’nin hızlı şekilde değer kaybetmesine neden oldu. Saldırı sonrasında kripto para piyasası genelinde korku oluşmaya başladı. Binance CEO’su CZ, konuya ilişkin açıklamada bulundu.

568 MİLYON DOLARLIK BNB ÇALINDIĞI İDDİA EDİLDİ

Bnb Coin

CZ Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Zincirler arası bir köprü olan BSC Token Hub’daki bir istismar, fazladan BNB ile sonuçlandı. Tüm doğrulayıcılardan BSC’yi geçici olarak askıya almalarını istedik. Sorun artık kontrol altına alındı. Paranız güvende. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz ve buna göre daha fazla güncelleme yapacağız” ifadelerini kullandı. BSC’deki saldırı ile 568 milyon dolar değerinde 2 milyon BNB çalındığı iddiaları gündeme gelirken, BNB Chain ise ilk tahminlere göre çalınan tutarının 100 ile 110 milyon dolar arasında olduğunu bildirdi.

BNB CHAIN’DEN AÇIKLAMA GELDİ

BNB Chain resmi Twitter hesabından peş peşe açıklamalar geldi ve platformdan gelen ikinci açıklamada, tüm fonların artık güvende olduğu belirtildi. Yapılan açıklamada, “Muhtemel bir kod istismarı tespitinin ardından BSC’yi askıya aldık. Potansiyel güvenlik açığını hızlı bir şekilde araştırıyoruz. Topluluğun herhangi transfer işlemini dondurma konusunda yardımcı olacağını biliyoruz. Tüm fonlar güvendedir” ifadeleri yer aldı. Yaşananlar sonrasında BNB fiyatı 294 dolardan 278 dolara kadar geriledi ve ardından 280 dolar seviyesinin üzerinde dengelendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.