Kripto RehberEditörden Seçmeler

Blok Gezgini (Kaşifi) Nedir? Nasıl Kullanılır?

Blok Gezgini, belirli bir blok zinciri hakkında bilgi aramanıza olanak tanır.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Blok Gezgini, belirli bir blok zinciri hakkında bilgi aramanıza olanak tanır.

Blok kaşifleri, kripto para meraklılarının cephaneliğindeki en önemli araçlardan biridir. Blok zincirini aramak için çevrimiçi bir arayüz sağlarlar ve işlemler, adresler, bloklar, ücretler ve daha fazlası hakkında veri almanıza izin verirler. Her blok zinciri gezgini, belirli bir blok zinciri hakkında veri sağlar ve içerdiği bilgi türü, hizmet ettiği blok zinciri mimarisine bağlıdır.

Blok Gezgini Nedir?

Blok zinciri teknolojisi genellikle şeffaflığı nedeniyle övülür ve blok zinciri kaşifleri bu değer teklifinin önemli bir parçasıdır. Blok gezgini, bloklar, işlemler, adresler ve daha fazlası hakkında veriler dahil olmak üzere blok zinciri hakkında gerçek zamanlı ve geçmiş bilgileri aramanıza izin veren çevrimiçi bir araçtır.

Her blok zinciri gezgini, belirli bir blok zinciri hakkında bilgi içerir. Bitcoin ve Ethereum’u anlamak için tarayıcı kullanamazsınız; sırasıyla bir Bitcoin blok gezginine ve bir Ethereum blok gezginine ihtiyacınız olacak. Bununla birlikte, bazı siteler birden fazla blok zinciri için blok kaşifleri barındırır. Bitcoin ve Ethereum için popüler blok gezgini sağlayıcıları arasında etherscan.io, blockstream.info, blockchain.com ve CoinMarketCap bulunur.

Blok Gezgini (Kaşifi) Nedir? Nasıl Kullanılır?

Neden Bir Blok Gezgini Kullanmalısınız?

Blok kaşifleri, traderler, madenciler, doğrulayıcılar, işletmeler ve meraklılar için potansiyel faydaları vardır. Kripto para alıyor veya satıyorsanız, işlem durumunu kontrol etmek için bir blok gezgini kullanabilirsiniz. Ayrıca, işlem geçmişiniz, bu adres tarafından tutulan varlıkların toplam değeri, bu adres tarafından alınan toplam kripto para birimi miktarı ve bu adresten gönderilen toplam kripto para miktarı dahil olmak üzere blok zinciri adresinizle ilgili bilgileri alabilirsiniz.

Madenciler, bir bloğu başarıyla çıkarıp çıkarmadıklarını kontrol etmek için blok gezginlerini kullanabilirken, işletmeler projeleri hakkındaki işlem verilerini analiz edebilir. Aynı şekilde, herkes, bilinen blok zinciri adreslerine sahip balinaların ve bireylerin faaliyetlerini izlemek için bir blok zinciri gezgini kullanabilir. Örneğin, Satoshi Nakamoto’ya ait olduğu bilinen adreslere bakmak, topluluğun favori bir eğlencesidir.

Blok kaşifleri ayrıca meraklıların en son işlemler ve bloklar, blok zorluğu, hash oranı, blok yüksekliği, işlem ücretleri, işlem hacmi ve daha fazlası gibi blok zincirinin iç işleyişi hakkında teknik bilgiler bulmasına olanak tanır. Benzer şekilde, blok araştırmacıları, kripto para biriminin dolaşımdaki arzı, maksimum arzı ve piyasa değeri gibi piyasa verilerini sağlayabilir.

Bir blok gezgininde yer alan bilgilerin, hizmet ettiği blok zinciri mimarisine bağlı olarak değişebileceğini unutmamak önemlidir. Örneğin, Proof-of-Work (PoW) blok zinciri için bir blok gezgini, madenciler hakkında verileri görüntülerken, bir hisse ispatı (DPoS) blok zinciri için bir blok gezgini, blok üreticileri ve seçimler hakkında bilgi görüntüler.

Blok gezgini nasıl kullanılır

Bir blok zinciri web sitesini ziyaret ettiğinizde, genellikle cüzdan adresleri, işlem karmaları ve blok numaraları gibi belirli türde bilgileri almanızı sağlayan bir ana arama çubuğu görürsünüz, ancak bu, gezgin ve blok numaraları ile sınırlıdır. Benzer şekilde, çoğu blok gezgininin ana sayfası genellikle en son işlemler ve bloklarla ilgili verileri görüntüler.

Belirli bir işlemle ilgili verileri görüntülemek için arama çubuğuna bir işlem karması veya kimliği yazın – bir işlem başlattığınızda cüzdan yazılımınız bunu size sağlayacaktır. Blok gezgini, işleminizin onaylanıp onaylanmadığını veya hala işlenmekte olup olmadığını gösterecektir. Gönderdiğiniz cüzdan adresini arayarak da işlemlerinizi görüntüleyebilirsiniz. Arama yaparken özel anahtar adresinizi değil, genel anahtar adresinizi girdiğinizden emin olun. İşleminizin bulunduğu bloğa göre arama yapmanız, bu blok başka birçok işlemi içerebileceğinden önerilmez.

Bir blok zinciri gezginini blok zincirleri için bir arama motoru olarak kavramsallaştırmak faydalı olabilir. Bu kullanışlı araçlar, konsensüs mekanizmalarından işlem geçmişine kadar blok zincirlerinin nasıl çalıştığına dair her yönüyle içgörü sağlar ve blok zinciri ekosisteminde gezinmek için gerekli araçlardır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.