Bitcoin HaberleriHaberler

Bitcoin (BTC) Düştü, DeFi Coinleri Yükseldi!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Binance borsası, Çin’de bulunan kullanıcılarına hizmet vermeyi durduracağını duyurmasıyla birlikte lider kripto para birimi Bitcoin’de düşüş görüldü. BTC’de olan bu düşüş yaşanırken DeFi tabanlı coinlerde artışlar yaşandı.

Bitcoin Fiyatı Geriledi

Bitcoin (BTC) 11 Ekim’de 57.900 dolara kadar yükseldikten sonrasında bir düzeltme hayata geçirmeye başladı. Ancak bugün Binance tarafınca meydana getirilen bir açıklama ile birlikte fiyat, 54.700 dolar seviyelerine kadar geriledi. Dolayısıyla bu haber ile BTC anlık olarak 1.100 dolarlık düşüş yaşadı.

Btcusdt
Btcusdt

Binance şeklinde büyük bir borsanın yapmış olduğu bu şekilde bir açıklama sonrasında aslına bakarsak fiyatın gerilemiş olması oldukca şaşırtıcı bir durum olmadı. Bitcoin yazının yayına hazırlandığı sırada 55.400 dolar üstünde işlem görüyor. Bu da 55.000 dolar bandında önemli bir alım baskısı olduğu yorumlarının yapılmasına sebep oluyor.

DeFi Coinlere İlgi Anında Arttı

Daha önce de Çin’in yasaklarının peşinden DeFi coinlerine olan ilgiyle birlikte fiyatlarda artışla karşılaştık.

Örneğin; UniSwap (UNI) %5’in üstünde değer kazanırken, PancakeSwap (CAKE) %9’un, dYdX %6’nın ve SushiSwap %3’ün üstünde artış kaydetti.

Dolayısıyla Çin ile ilgili bir negatif gelişme daha Bitcoin fiyatını aşağı çekerken Defi token’larının fiyatlarını yükseltmiş oldu.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.