Editörden SeçmelerBitcoin HaberleriHaberler

Bitcoin Madencilik Haritası Yeniden Mi Şekilleniyor?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Cambridge Üniversitesi Alternatif Finans Merkezi tarafından edinilen verilere göre 2019 yılında Bitcoin ağında olan toplam hash oranının yüzde 80’ini elinde bulunduran Çin, Nisan 2021’de başlattığı kısıtlama ve yasaklar nedeniyle şu an ki oranı yüzde 40 seviyelerine gerilemiş durumda.

Fakat CBECI verilerine göre madencilikte yaşanan düşüşün Çin hükümetinin yaptığı yaptırımlardan önce geldiğini gösteriyor. 2019 yılında Bitcoin Blockainindeki hash oranının yüzde 80’ine ev sahipliği yaparken, Nisan 2020’de yüzde 65, günümüzde ise bu yüzde 40 seviyelerine gerilediği açıklandı.

Çin hükümetinin baskıcı tutumu nedeniyle Bitcoin madencilik pazarındaki payı küçülürken, Amerika Birleşik Devletleri’nde ise tam tersi bir durum gözlemlendi. ABD, Eylül 2019 yılında Bitcoin madencilik sektöründe yüzde 4’lük bir paya sahipken bu durum Nisan 2021’de yüzde 17 seviyelerini gelmiş durumda. Bu iki ülke dışında Kazakistan yüzde 8, Rusya yüzde 7, İran ise yüzde 5 olarak görülüyor. Türkiye’de ise bu miktarın yüzde 0,04 olduğu belirtildi.

Cambridge Üniversitesi Alternatif Finans Merkezi
Cambridge Üniversitesi Alternatif Finans Merkezi

Çin’in Sichuan eyaleti, İç Moğolistan, Xinjiang gibi madenciliğin merkezi sayılan bölgelerde Bitcoin madencileri çeşitli yaptırımlarla zorunlu bir göçe tabi tutuldular.

Bitcoin madencileri bunun ardından ABD, Rusya, ve Orta Asya ülkelerine yönlenirken, Bitcoin madenciliğinde yaşanan bu büyük göç ile büyük pazarın neresi olacağı henüz bilinmiyor.

 

Kripto Para Madenciliği Nedir?  Nasıl Yapılır?
Kripto Para Madenciliği Nedir?  Nasıl Yapılır?

Kripto Para Madenciliği Nedir?  Nasıl Yapılır?

Kripto para madenciliği, yeni kripto para birimleri üretme sürecidir. Madencilik, çok fazla hesaplama gücü ve çok fazla elektrik gerektirir. Her ikisine de büyük miktarda erişim olmadan bitcoin veya başka bir kripto para birimi için madencilik yapmak çok zordur.

Blok zincirleri, verileri kurcalamaya ve düzeltmeye karşı güvende tutmak için kriptografiyi kullanan halka açık defterlerdir, ancak kusursuz değildirler.

Madencilik ayrıca, ne kadar zaman veya bilgi işlem gücü ayırmak istediğinize bağlı olarak değişen zorluk seviyelerinde yapılabilen blok zincirindeki işlemlerin doğrulanmasıyla da yapılır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kripto Para Nedir? Kripto Para ve Dijital Para Arasındaki Farklar Nelerdir?

Kripto para madenciliği süreci, karmaşık matematiksel problemleri çözme eylemidir. Bu matematiksel problemler, blok zincirinin çalışmasını sağlayan şeyin bir parçasıdır ve daha fazla insan benimkini buldukça, bu matematik problemlerini çözmek giderek daha zor hale geliyor.

Bu kadar çok insan sorunu çözmeye çalışırken, madenciler bir sonraki bloğu kimin çıkaracağını belirlemek için bir“iş kanıtı”sistemi kullanıyor. Bu sistemde, daha fazla hesaplama gücüne sahip madencilerin bir blok madenciliği yapma ve böylece ödüllerinin bir parçası olarak yeni paralar alma şansı daha yüksektir.

 

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.