AnalizBitcoin Haberleri

Bitcoin Fiyat Artışı Önünde Duran Engel Seviyeler

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin fiyatı artış grafiklerini sürdürürken oldukça mühim dirençleri de tek tek kırıyor sadece analistlere bakılırsa bu düzey oldukça mühim.

Lider kripto para birimi Bitcoin sergilediği fiyat hareketleri ile 50.000 dolarlık ruhsal seviyeye merdiven dayadı ve fiyat 49.380 dolara kadar terfi etti. Yazının kaleme alındığı an itibari ile de Bitcoin (BTC) 48.750 dolardan işlem görüyor ve piyasa kıymeti 917,6 milyar dolar bandında bulunuyor.

Bitcoin Artışındaki Önemli Engel Seviyeleri

Bitcoin fiyatında yukarı yönlü hamleler devam ederken grafikler bazı noktalarda güçlü dirençler ile karşılaşılabileceğini gösteriyor. Örneğin; Bloomberg’in Cuma günü yapmış olduğu açıklamalara bakılırsa “ender görülen bir teknik engel birleşimi” görülüyor. BTC’de Fibonacci ve Ichimoku kümeleri 47.000 ile 48.000 dolar içinde yer ediniyor ve %61.8 Fibonacci düzeltme seviyesi de 51.000 dolar bandında bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bitcoin Taproot Güncellemesi Neleri Değiştirecek?

Grafiklere bakıldığında şu an için Bitcoin ilk engeli aşmış görünüyor. Bununla birlikte BTC’nin ikinci engeli aşabilmesi için bir miktar daha alıcı desteğine ihtiyacı olduğu ifade edilebilir. Buna ek olarak Bloomberg’in raporu 45.000 dolar ile 48.000 dolar içinde bir konsolidasyon sürecinin olabileceğini ifade ediyor. Ancak dün gösterilen bu rapor sonrasında BTC 48.000 dolarlık direnci kırdı. Dolayısıyla şu anda önümüzdeki en büyük engelin 51.000 dolar bandı olduğu ifade edilebilir.

Coin-Turk
Coin-Turk

Bitcoin Yükselişi Sürdürmeye Hazır

Fidelity’nin küresel makro yöneticisi Jurrien Timmer, Bitcoin’in yükselişe devam etmeye hazır bulunduğunu ifade ediyor ve aslen acayip bir perspektif sunuyor. Timmer’a bakılırsa BTC’nin günümüzdeki grafikleri ile 1970’lerdeki altın grafikleri benzerlikler gösteriyor.

Buna ek olarak Timmer’ın açıklamalarına bakılırsa, içinde minimum 1 dolar bulunduran Bitcoin adreslerinin sayısı 33,5 milyonu aştı. Bu rakamlar son olarak BTC üstün dereceli kırdığında görülmüştü.

Ayrıca BlackRock ve Wells Fargo şeklinde geleneksel finans devlerinin kısa sürede Bitcoin yatırımı yaptığını açıklamasının da açık bir artış sinyali olduğu düşünülüyor. Bu noktada Bitcoin’e olan kurumsal ilginin arttığını ve giderek artmasının beklendiğini de belirtebiliriz.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.