Borsa Haberleri

Bitexen Kripto Para Borsası İnceleme! Bitexen Ticaret ücretleri Nelerdir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitexen Kripto Para Borsası, Türkiye merkezli kripto para borsasıdır. Platform 2018’de piyasaya sürüldü. Platform 28 kripto para biriminde alım satım teklif ediyor, ancak gelecekte daha fazlasının gelmesi muhtemel.

Bitexen Mobil Desteği

Çoğu kripto yatırımcısı, masaüstünün ticaretleri için en iyi koşulları sağladığını düşünüyor. Bilgisayarın daha büyük bir ekranı var ve daha büyük ekranlarda, çoğu yatırımcının alım satım kararlarını dayandırdığı önemli bilgilerin çoğu aynı anda görüntülenebiliyor.

Ticaret grafiğinin görüntülenmesi de daha kolay olacaktır. Ancak, tüm kripto yatırımcıları alım satımları için masaüstü bilgisayarlara ihtiyaç duymuyor. Bazıları kripto ticaretini cep telefonları üzerinden yapmayı tercih ediyor. Neyse ki onlar için Bitexen bir mobil uygulama olarak da mevcuttur (hem iPhone’lar hem de Android’ler için).

Yurtdışı Yatırım

Neden bu kadar çok borsa ABD vatandaşlarının onlarla hesap açmasına izin vermiyor? Cevapta sadece üç harf var. S, E ve C (Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu). SEC’in bu kadar korkutucu olmasının nedeni, ABD’nin, yabancı şirketler de ABD’de (SEC ile) kayıtlı olmadıkça, yabancı şirketlerin ABD yatırımcılarını talep etmesine izin vermemesidir.

Yabancı şirketler yine de ABD yatırımcılarını talep ederse, SEC onlara dava açabilir. SEC’in kripto borsalarına dava açtığına dair birçok örnek var, bunlardan biri EtherDelta’yı kayıtsız bir borsa işlettiği için dava etmesiydi.

Başka bir örnek, Bitfinex’e dava açtıklarında ve stablecoin Tether’in (USDT) yatırımcıları yanıltıcı olduğunu iddia ettiklerinde oldu. Daha fazla vakanın takip etmesi çok muhtemeldir.

Bitexen, borsasında ABD’li yatırımcılara izin vermiyor. Aslında sadece Türk telefon numarası olan kişilere izin veriyorlar. Yani Türkiye dışında herhangi bir ülkeden iseniz ve kripto ticareti yapmak istiyorsanız, başka bir yere bakmanız gerekecek.

Bitexen Ticaret ücretleri

Her işlem emri verdiğinizde, borsa sizden bir işlem ücreti alır. Alım satım ücreti normalde alım satım emrinin değerinin bir yüzdesidir. Normalde, borsalar alıcılar ve satıcılar arasında ayrım yapar.

Alıcılar, sipariş defterinden mevcut bir siparişi “alanlar”dır. Satıcılar, sipariş defterine emir ekleyen ve böylece platformda likidite sağlayanlardır.

Bitexen’de, alıcılar için standart işlem ücretleri %0.25 ve satıcılar için %0.15’tir. Alıcı ücretlerindeki %0,25, merkezi borsalar için küresel endüstri ortalamalarıyla uyumlu, hatta biraz üzerinde. Endüstri ortalamaları tarihsel olarak %0,20-0,25 civarındaydı, ancak şimdi yeni endüstri ortalamalarının %0,10-0,15 civarında ortaya çıktığını görüyoruz.

Konuyla ilgili en son araştırmaya göre, sektör ortalama alıcı ücretleri %0.215 ve sektör ortalama üretici ücretleri %0.162 (spot ticaret için) idi. Sonuç olarak, Bitexen’in ücretleri sektör ortalamasının altındadır.

Belirtildiği gibi belirli bir EXEN-token seviyesine sahip olarak alım satım ücreti indirimleri alabilirsiniz. Alabileceğiniz en düşük ücret seviyesi, alanlar için %0,125 ve yapımcılar için %0,075’tir. Bu ücretler oldukça rekabetçidir ve yalnızca bu incelemenin yazıldığı tarihte (23 Haziran 2021) yalnızca 399 USD olan 100 EXEN’e sahip olmanızı gerektirir.

Bitexen Para Çekme Ücretleri

Para çekme ücretleri genellikle sabittir ve kriptodan kriptoya değişir. BTC’yi çekerseniz, çekim için az miktarda BTC ödersiniz. ETH çekerseniz, ETH ödersiniz. Kripto döviz piyasasında BTC para çekme ücretleri hakkında en son bir çalışma yaptığımızda, BTC çekme başına ortalama BTC çekme ücretinin 0,0006 BTC olduğunu bulduk.

Bitexen, küresel sektör ortalamasının (bu rapora göre BTC çekme başına 0,00059 BTC) ve oldukça rekabetçi bir ücret olan BTC çekme başına 0,0005 BTC ücret almaktadır.

Bitexen Ticaret Görünümü

Her ticaret platformunun bir ticaret görünümü vardır. Alım satım görünümü, belirli bir kripto para biriminin fiyat tablosunu ve mevcut fiyatının ne olduğunu görebileceğiniz borsa web sitesinin bir parçasıdır.

Normalde ilgili kriptoyla ilgili sipariş verebileceğiniz alım satım kutuları da vardır ve çoğu platformda sipariş geçmişini de (yani ilgili kriptoyu içeren önceki işlemler) görebileceksiniz. Her şey masaüstünüzde aynı görünümde. Elbette, şimdi tarif ettiğimiz şeyin varyasyonları da var.

Para Yatırma Yöntemleri

Bitexen, platforma kripto para yatırmanın yanı sıra itibari para yatırmanıza da izin verir. Ancak, yalnızca banka havalesi yoluyla (kredi veya banka kartı değil).

Bu ticaret platformunda itibari para yatırma işlemlerinin mümkün olduğunu gören Bitexen, yeni kripto yatırımcılarının heyecan verici kripto dünyasına yolculuklarına başlayabilecekleri bir ticaret anlamına gelen “giriş seviyesi ticaret” olarak nitelendiriliyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.