Borsa HaberleriHaberler

Kripto Yatırım Firması Midas Investments Kepenk Kapatıyor!

Kripto para yatırım şirketi Midas Investments,  yaşadıkları kayıplar sonrasında platformu kapatacağını açıkladı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para yatırım şirketi Midas Investments,  yaşadıkları kayıplar sonrasında platformu kapatacağını açıkladı.

FTX‘in iflasından sonra bir dizi kripto para şirketi etkilendi. Milyarlarca dolar zarara uğrayan çöküşte bağlı şirketler de kayıplar yaşadı. Birer birer iflas haberleri ortaya çıkmaya başladı. Özellikle FTX ile çalışan işletmeler milyonlarca doları bulan kayıpları açıklamaya başladı. Yatırım şirketi Midas bunlardan biriydi. Kayıplar yaşadıktan sonra platformu kapatmayı seçti.

Midas Kepenk Kapatıyor!

Midas’ın varlıklarının %60’ından fazlası Celsius ve FTX’in başarısızlığı sonucunda kaybedildi. DeFi getirileri konusunda uzmanlaşmış bir yatırım şirketi olan Midas Investments’in CEO’su Iakov “Trevor” Levin, bir blog gönderisinde platformun 2022’deki ciddi kayıpların ardından kapatılacağını duyurdu.

Levin, geçtiğimiz aylarda Midas DeFi portföyünün 50 milyon dolar veya 250 milyon dolarlık yönetim altındaki varlığının % 20’sini kaybettiğini, Celsius ve FTX’in çöküşünden sonra platformunun AUM’nin yüzde 60’ından fazlasının geri çekildiğini açıkladı.

Salı gününden itibaren Midas, para çekme, takas ve para yatırma işlemlerini geçici olarak bloke ederken aynı zamanda uyarılar yayınlayacak ve bakiyeleri ayarlayacaktır. Amacı, Bitcoin, Ethereum ve stabilcoinlerdeki kullanıcı bakiyelerini %55 oranında tüketmek ve bunları, yeni projesinin belirteçleri için alınıp satılabilecek olan MIDAS belirteçleriyle değiştirmektir.

Levin, platformun kapanmasının likidite sorunu ve mevcut CeFi piyasa koşullarından kaynaklandığını da sözlerine ekledi.

Merkezi olmayan finansal konseptimize uyan yeni bir girişime odaklanıyoruz” (CeDeFi). Yeni projenin amacı, rakip protokolleri ve likiditeyi bir kazan-kazan durumunda bir araya getirirken, bir dizi DeFi ve CeFi kitlesine akıcı bir dönüş sağlamaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.