Bitpanda’nın ikamet ettiği ülke Avusturya’dır. Ancak Avusturyalılar ile sınırlı değildir. Örneğin, 24 Aralık 2020’de kullanıcılarına gönderdiği bir e-postada Bitpanda, artık AMF’ye de kayıtlı olduklarını duyurdu.
Fransa Finansal Piyasalar Otoritesi. AMF’ye kayıtlı bir Dijital Varlık Hizmet Sağlayıcısı olarak Bitpanda, Fransa’da faaliyet göstermeye yetkili meşru bir kuruluş olduklarını ve mümkün olduğunca şeffaf ve uyumlu olmaya özen gösterdiklerini, böylece kullanıcı güvenini artırdığını kanıtlıyor.
Bu değişim, güçlü API uygulamalarına, üst düzey sunuculara ve gerçek zamanlı, tam otomatik bir sipariş sistemine sahip olmakla övünür, bu da size kriptoya ilk adımlarınızı atmanız için 7/24 hizmet ve güvenli bir ortam sunmalarını sağlar.
Web sitesinde vurguladıkları diğer iki ana avantaj, platformun “kolay ve kullanışlı” olması ve borsaya para yatırırken kullanabileceğiniz birçok farklı ödeme yöntemine sahip olmanızdır.
ABD’li yatırımcılar için Bitpanda, ABD’li yatırımcıların borsasında işlem yapmasını yasaklıyor.
Yazı İçeriği
Bitpanda Ticaret Görünümü
Alım satım görüşlerinin normalde ortak noktası, hepsinin emir defterini veya en azından emir defterinin bir kısmını, seçilen kripto para biriminin fiyat tablosunu ve emir geçmişini göstermesidir. Normalde alım ve satım kutuları da vardır.
Bir borsa seçmeden önce, sizin için doğru hissettirdiğinden emin olmak için alım satım görünümüne bir göz atmaya çalışın. Bitpanda hesabımıza herhangi bir varlık yatırmadığımız için alım satım görünümüne erişemedik.
Bitpanda Ticaret ücretleri
İşlem yapmakla ilgilendiğiniz bir borsanın işlem ücretlerini her zaman kontrol edin. Bu borsa, kripto para birimleri arasında ticaret yapmaması bakımından en iyi kripto borsalarından farklıdır.
Sunulan tek hizmet BTC alıp satmaktır. Alıcılar %1.49, satıcılar %1.29 ödüyor. Sıradan merkezi borsalarla karşılaştırıldığında, bu ücretler yüksek olacaktır.
Ancak BitPanda’nın biraz başka bir platform (daha çok fiat-kripto kanallarına odaklanmış) olduğu için bu tür karşılaştırmalar haksızlık olarak algılanabilir.
Bitpanda Para Çekme Ücretleri
Hangi borsada işlem yapacağınızı seçmeden önce dikkate alınması gereken bir diğer ücret de para çekme ücretidir. Bitpanda Para çekme ücreti genellikle sabittir (çekilen kripto para birimi miktarına bakılmaksızın) ve kripto para biriminden kripto para birimine değişir.
BTC’yi çektiğinizde küresel sektör ortalama para çekme ücreti tartışmalı olarak 0,0008 BTC civarındadır, ancak para çekme başına 0,0005 BTC almaya başlayan daha fazla değişiklik görüyoruz. 0.0005 BTC böylece kendisini yeni endüstri ortalaması olarak kuruyor.
Burada, BitPanda’da yalnızca ağ ücretlerini, yani madencilerin işlemleri onaylamak için aldıkları ücretleri ödemeniz gerekir.
Para Yatırma Yöntemleri
Bitpanda, hem banka havalesi hem de kredi kartları yoluyla mevduat kabul eder. Pek çok kripto yatırımcısı elbette bunu çok olumlu buluyor.
SOFORT Überweisung, VISA, MasterCard, Skrill, Neteller, Online-Überweisung, SEPA-ödemeleri vb. kullanabilirsiniz. Ancak, kripto para yatıramazsınız, bu nedenle hizmet kripto para dünyasına ilk adımlarını atan insanlara daha fazla odaklanıyor.
Para Yatırma ve Çekme Seçenekleri
BitPanda borsası, yatırımcılara çok çeşitli ödeme ve para çekme yöntemleri sunuyor. Bu, borsanın diğerlerinden çok güçlü bir şekilde öne çıktığı bir alandır. Mevcut ödeme ve para çekme yöntemlerinin listesini aşağıda görebilirsiniz:
Fiat Para Birimi (Euro)
- MasterCard
- Visa
- EPS
- Giropay
- Neteller
- Skrill
- SEPA transfer
Kripto Para Birimleri
- Bitcoin (BTC)
- Ethereum (ETH)
- DASH
- Litecoin (LTC)
- Bitcoin Cash (BCH)
- Ripple (XRP)
Bonus ve Promosyonlar
Ne yazık ki, BitPanda kullanıcılarına platformlarını kullanmaları için herhangi bir bonus veya promosyon sunmamaktadır. Görünüşe göre BitPanda, Avrupa’da kripto para alım satımı için sadece en kolay ve en uygun kaynaklardan biri olarak ilgiyi ve desteği sunuyor.
Müşteri Desteği
BitPanda, kullanıcıların e-posta yoluyla destek temsilcilerine gönderilen çevrimiçi bir formu doldurduğu bir destek bileti sistemi kullanır.
Bu yöntemle destek nispeten hızlıdır ve 7/24 mevcuttur. E-posta yoluyla müşteri desteğine ek olarak, web sitesinde yatırımcıların çeşitli başlıklar altında uygun şekilde organize edilmiş soruları ve cevaplarını görebilecekleri bir yardım merkezi de bulunmaktadır.
Bitpanda Dezavantajları
başlıca dezavantajları şunlardır:
– Avrupa dışındaki kullanıcılar için az sayıda destek sunar
– Alım-satım emirleri uzun zaman alıyor.
– Alım-satım emirleri bazen başarısız oluyor.
Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için Twitter, Telegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz