Haberler

Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch’den Stablecoin Yorumu!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Son zamanlarda, kripto para piyasalarında yaşanan toparlanma, yeniden yatırımcıların dikkatini çekiyor. Bitcoin fiyatı 2023 yılının en yüksek seviyelerinde seyrediyor ve bu durum kripto piyasasında büyük bir ilgi uyandırıyor. Kredi derecelendirme kurumu Fitch ise konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Fitch, Mevcut Kripto Para Piyasası Hakkında Yorum Yaptı!

Fitch Turkiye Erde Cover.jpg
Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch'den Stablecoin Yorumu! 3

Kripto para piyasasında, Bitcoin’in fiyatı 2023 yılında büyük bir yükseliş yaşarken, sektör maalesef bu durumdan faydalanamıyor. Fitch tarafından hazırlanan son rapora göre, stablecoin’lerin hacmi ve sektörün toplam piyasa değeri oldukça düşük seviyelerde bulunuyor.

Verilere göre, 2023 yılının başında toplam stablecoin arzı 138 milyar dolar seviyesindeyken, 3 Temmuz 2023 itibariyle bu miktar 124 milyar dolara kadar düşmüş durumda. Bu durum, piyasadaki belirsizliği ve dalgalanmayı göstermektedir.

Fitch raporuna göre, varlık destekli stablecoin’lerin daha iyi bir likiditeye sahip olduğu belirtilmektedir. Stablecoin’lerin genellikle bir fiat para birimine (çoğunlukla ABD doları) karşı 1’e 1 oranında işlem görmesi amaçlanmaktadır. Ancak Stablecoin’ler yalnızca fiat para birimleriyle değil, farklı likidite profillerine sahip çeşitli varlıklar tarafından da desteklenmektedir. Fitch raporunda, ayrıca aşağıdaki ifadelere yer verilmiştir:

Stablecoin ihraççılarının portföydeki repolar uzun vadeli ABD hazine menkul kıymetleri ile aşırı teminatlandırılmıştır ve günlük olarak çağrılabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.