HaberlerAltcoin HaberleriBitcoin Haberleri

Bu Ülkede Kripto Para Reklamı Yapan Fenomenlere Kısıtlama Geliyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

İspanya‘nın finans piyasalarını düzenleyen CNMV, sosyal medya fenomenlerinin kripto para birimlerini tanıtmasını yasaklıyor.

İspanya’dan Kripto Para Fenomenlerine Kısıtlama!

Financial Times‘a göre, fenomenler, ajansları ve sponsorları, önümüzdeki aydan itibaren kripto para birimiyle ilgili bir reklam yapmak isterlerse ilgili makamları bilgilendirmek zorunda kalacaklar.

Kripto para birimlerini teşvik ederken, aynı zamanda insanlara bitcoin sektörünün doğasında bulunan tehlikeler hakkında uyarıda bulunmaları istenecek.

Menkul kıymetler piyasasını düzenleyen CNMV’nin başkanı Rodrigo Buenaventura, yasal düzenlemeler nedeniyle geleneksel kanallardan yapılamayan reklamların influencerlar aracılığıyla yapılabileceğini belirterek, yeni kısıtlamaların “sadece geleneksel medyayı değil, aynı zamanda medyayı da düzenleyeceğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. ayrıca influencerlar aracılığıyla yapılan kripto para reklamları.”

Kripto para birimlerini tanıtan fenomenler, reklamı yapmadan önce yetkililere haber verecek ve uygun kısıtlamalara uymayanlar 300.000 Euroya kadar para cezası ile karşı karşıya kalabilir.

Bu, İspanya’yı kripto para reklamları konusunda böyle bir adım atan ilk AB yargı yetkisi haline getiriyor. Bunun ilk belirtileri, futbolcu Andrés Iniesta‘nın bir sosyal medya paylaşımında elde edildi.

Iniesta, Kasım 2020’de Twitter’da, CNMV’nin kripto para birimlerinin “risklerine” işaret ederek yanıt verdiği kripto para piyasasına nasıl girileceğini “Binance ile öğrendiğini” belirtti.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.