Haberler

Coinbase’den: Bitcoin, ETF’i Fiyatlaması!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para borsası Coinbase, Bitcoin’in piyasa performansı hakkında önemli bir değerlendirme yayınladı. Coinbase Institutional’a göre, Bitcoin (BTC) diğer kripto projelere kıyasla makroekonomik belirsizlik ortamında daha iyi bir performans sergilemiştir. Yapılan araştırmada, BTC’nin performansının potansiyel ETF onayının fiyatlandırmasıyla ilişkili olduğu belirtildi.

Coinbase’de Bitcoin ETF Değerlendirmesi

Coinbase Institutional Kurumsal Araştırma Başkanı David Duong, “Bitcoin ve diğer token’ların performansındaki farklılaşmanın, bir veya daha fazla spot bitcoin ETP’sinin potansiyel onayının zaten kısmen fiyatlandırıldığını gösterdiğini düşünüyoruz” açıklamasında bulundu. Raporda, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) ETF’lere onay vermesi durumunda BTC’nin performansının ne kadar etkileneceğinin daha az net olduğu ifade edilmiştir. Bitcoin, BlackRock ve diğer finans kuruluşlarının haziran ayındaki başvurularından bu yana %8 oranında bir yükseliş kaydetti.

Bitcoin, ABD vadeli işlemlerindeki gelişmelere rağmen iyi bir performans sergilemiştir. Yükselişte, ETF’lere yönelik beklentilerin etkili olduğu belirtilmiştir. Duong, son dönemlerde Bitcoin ile hazine tahvilleri arasında zayıf bir doğrusal ilişki olduğunu belirtmiştir.

Coinbase'Den: Bitcoin, Etf’i Fiyatlaması!

Coinbase’in analizine göre, spot bazlı bir ETF onaylandıktan sonra Bitcoin’in daha geniş piyasada üstünlüğünü kaybedebileceği öngörülmektedir. Raporda, Ekim 2021’de vadeli işlemlere dayalı ETF’lerin piyasaya sürülmesiyle benzer bir sürecin yaşanabileceği vurgulanmaktadır.

Öte yandan, ABD’de ilk spot altın ETF’i 19 yıl önce piyasaya sürülmüştür. SPDR Gold Shares ETF (GLD) şu anda 50 milyar doların üzerinde bir varlık büyüklüğüne sahiptir. Kripto piyasasında BTC, dijital altın olarak anılıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.