Kripto RehberEditörden Seçmeler

Cross-Border Payments (Sınır Ötesi Ödemeler) Nedir? Nasıl Çalışır?

Cross-Border Payments, ödemelerin popülaritesi artarken, çok sayıda potansiyel kullanıcı için hala belirsiz görünüyor. Peki, Cross-Border Payments ödeme nedir ve nasıl çalışır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Cross-Border Payments, ödemelerin popülaritesi artarken, çok sayıda potansiyel kullanıcı için hala belirsiz görünüyor. Peki, Cross-Border Payments ödeme nedir ve nasıl çalışır?

Oldukça fazla sayıda işletme ve ticari işletme, coğrafi farklılıklar veya potansiyel müşterilerle ve ödeme yöntemleriyle etkileşimin yetersiz olması veya erişilememesi nedeniyle düşük gelir nedeniyle kapanmıştır. Cross-Border Payments, dil engelleri ve diğer olası sorunlardan bağımsız olarak bölgeler arasında para göndermenin kolay bir yolunu sunar. Pek çok faydası ve dezavantajı vardır. İşte tüm ayrıntılarıyla Cross-Border Payments hakkında bilmeniz gerekenler.

Cross-Border Payments Nedir?

Cross-Border Payments, basitçe ödeyen ve alıcının farklı ülkelerde olduğu finansal işlemler olarak tanımlanabilir. Bu finansal işlemler, hem toptan, perakende ödeme hem de insanların eve gönderdiği paraları içeren havalelerden meydana gelmektedir.

Basitçe söylemek gerekirse, Cross-Border, sınırlar veya ayrı bölgeler arasında ödeme yapmak veya para transferi yapmayı ifade eder.

Cross-Border Payments Nasıl Çalışır?

Cross-Border Payments, para birimlerinin geleneksel ve fiziksel transfer modunun kullanımını içermemektedir. Para birimleri kapalı döngü sistemleridir. Bu, fonların ilgili banka hesabına fiziksel olarak yatırılmadığı anlamına gelmektedir.. Bunun yerine, bankalar veya finansal kuruluşlar, yabancı muadilleri için bir hesap sağlarken, yabancı muadilleri, yabancı muadilleri için kurum içinde bir hesap için karşılık ayırmaktadır.

Bu karşılık gelen hesaplar, ödemelerin döviz cinsinden yapılmasını mümkün kılmaktadır. Bu nedenle, sınır ötesi bir ödeme gerektiğinde fiziksel para transferi yapılmaz, sadece bir hesaptan borçlandırılır ve diğerine yatırılır.

Örneğin, Y Ülkesindeki Banka X ile B Ülkesindeki A Bankası arasındaki finansal işlemleri düşünün. Bu nedenle, Banka X bir müşteri için ödeme yapması gerektiğinde, Banka X, Banka A’ya müşterinin hesabını Banka A’nın bulunduğu yerdeki Banka X’in hesabından alacaklandırma emri verecektir. Bu nedenle, Banka X hesabı, müşteriyi Banka A’nın tesislerinde kredilendirmek için borçlandırılırken, Banka X ayrıca Banka A’nın tesislerinde tuttuğu hesabı kredilendirir.

Cross-Border Payments Türleri

Cross- Border finansal işlemler, aşağıdakiler dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere çeşitli şekillerde gerçekleştirilebilir:

  • Kredi kartı
  • Banka transferi
  • Alternatif Ödeme Yöntemleri
  • Uluslararası Banka Havalesi
  • Uluslararası ACH
  • Ön Ödemeli Banka Kartları
  • PayPal
  • Paper Checks
  • E-Cüzdanlar (kripto para birimlerinin kullanımı yoluyla)

B2B Cross-Border Payments

Yukarıdaki yöntemler, yaygın olarak kullanılan sınır ötesi ödeme yöntemleridir. Yine, iki ana  Cross-Border Payments ödeme türü aşağıda listelenmiştir:

  • Toptan Cross-Border Payments
  • Perakende Cross-Border Payments

Toptan Cross-Border Payments, genellikle finansal kurumlar arasında fonların ödenmesi veya transferini ifade eder. Bu ödemeler, müşterilerin faaliyetlerini veya finansal kuruluşların Cross-Border faaliyetlerini, yani döviz, hisse senedi ve borç işlemleri, emtia ve menkul kıymetler, türevler, borç verme ve daha fazlasını kapsar. Desteklemek için kullanılır.

Finansal olmayan kuruluşlar arasındaki toptan para transferleri, şirketin ticari işlemlerini ve bağlı şirketler arasında fon transferi, şirketin likiditesini desteklemek için nakit yönetimi dahil finansal hizmetlerini desteklemek için tasarlanmıştır. Ayrıca devlet, toptan satış piyasaları aracılığıyla diğer hükümetler ve yabancı işletmelerle toplu işlemler yürütür.

Öte yandan, perakende Cross-Border Payments, kişiler ve işletmeler arasında, yani kişiden işletmeye, kişiden kişiye ve işletmeden işletmeye yapılan ödemeler veya fon transferleri olarak tanımlanabilir.

Popüler Bölgesel Ödeme Seçenekleri

Sınır ötesi işlemler, kişinin konumuna bağlı olacaktır. Konum, orada yaygın olana göre kullanılacak ödeme yönteminin türünü belirler. Ödeme, yukarıda belirtilen ödeme yöntemlerinden herhangi biri ile yapılabilir; kredi ve banka kartları. Kredi ve banka kartları en yaygın kullanılanlardır ve bunları etkin bir şekilde kullanabilirsiniz.

Doğu Avrupa, Rusya, Latin Amerika, Çin vb. Ayrıca, e-cüzdanların yaygın olarak kullanıldığı ve özellikle Avrupa’da milyonlarca gelir elde ettiği Çin gibi belirli bölgelerde de yaygın olan alternatif ödeme yöntemleri (APM’ler) vardır. Rusya ve Doğu Avrupa, Web Money’nin e-cüzdanlarını kullanırken, Latin Amerika’da Astro pay gibi ön ödemeli kartlar dikkate alınmaya değer.

Bölgede popüler olmayan bir ödeme yöntemi kullanmak gelir kaybına neden olabilir. Bundan kaçınmak için, araziye aşina olan yerel ortakları çekebilir, yerel çevirmenler kiralayabilir ve çok dilli hizmetlerden yararlanabilirsiniz.

Kripto Cross-Border Paymentsin Faydaları ve Riskleri

Kripto Cross-Border Payments, güvenli bir cüzdanda tutulan kripto para birimlerinin başka bir bölgedeki başka bir cüzdana transferini ifade eder. Alıcının hesabına ulaştıktan sonra itibari para birimi alışverişi yaparak nakit çekebilirsiniz.

Kripto Cross-Border Payments, banka havalelerinden daha kolay ve ucuzdur. Ucuz ve hızlıdırlar ve kara para aklama risklerini azaltmaya yardımcı olurlar. Kripto para birimleri aracılığıyla sınır ötesi ödemeler, 2020 yılına kadar %3 olan BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefine ulaşılmasına yardımcı olabilir ve havale maliyetlerini ortalama %6,5 ücretten düşürür.

Deloitte ayrıca, birçok kripto para birimi platformu artık kullanıcıları doğrulamak için KYC kontrolleri kullandığından, blockchain işlemlerinin terör finansmanını ve kara para aklamayı engellemeye yardımcı olabileceğini bildirdi. Daha da önemlisi, banka hesabı olmayan yerleri, finansal kurumları olmayan coğrafi yerleri içerir.

Ancak, kripto Cross-Border ödemelerinin ucuzluğu ve satın alınabilirliği, kullanılan dijital varlığın türüne bağlıdır.

Zamanla, bazı kripto para birimlerinin fiat onramp ve offrampı için çok oynak olduğu bildirildi. Ek olarak, blockchain teknolojisi sıradan insanlar tarafından anlaşılması biraz karmaşıktır. Ayrıca, mevcut çok çeşitli dijital varlıklar nedeniyle kripto pazarını kapsamlı bir şekilde izlemek imkansızdır.

Cross-Border Payments için En Popüler Kriptolar

Aşağıda, Cross-Border Payments ödemeler için kullanılan en popüler kripto para örneklerinden bazıları belirtilmiştir. Bunlar:

  • Bitcoin
  • Bitcoin Cash
  • Ethereum
  • Gemini US Dollar
  • Circle USD Coin
  • Stellar-Based Token WRX
  • XRP

Son Sözler

Cross-Border Payments için kullanılabilen kripto para birimleri, yukarıda vurgulananlarla sınırlı değildir. Bu nedenle, sınırlarınızı genişletmeyi düşünüyorsanız, Cross-Border Ödemeleri düşünün ve Cross-Border payments için daha fazla kripto para birimi sitemizde bulabilirsiniz.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.