Bitcoin HaberleriHaberler

El Salvador 150 Bitcoin Daha Satın Aldığını Duyurdu! Toplam BTC Miktarı 700’e Ulaştı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dünya üzerinde Bitcoin’i yasal varlık olarak kabul eden ilk ülke olarak kayıtlara geçen El Salvador, tüm eleştirilere rağmen kararının arkasında duruyor. El Salvador sonra olarak yaptığı Bitcoin alımlarıyla da bu durumu destekliyor. El Slavador Başkanı Nayip Bukele, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda dipten Bitcoin almanın önemini vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kripto Paraların Geleceği Ne Olacak?

Toplam Bitcoin Miktarı 700’e Çıktı!

Yapılan son açıklamalara bakılırsa El Salvador bugün yaşanmış olan düşüşü bir satın alma fırsatı olarak değerlendirdi ve rezervlerine 150 BTC daha ekledi. Böylece El Salvador’un sahip olduğu Bitcoin miktarı 700’e ulaştı.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele bu hamlesini, “Dipten satın alırsanız sizi asla kimse yenemez.” sözleri ile duyurdu. Dolayısıyla Bukele bu seviyelerin bir dip noktası bulunduğunu düşünüyor ve Bitcoin hamlesinin arkasında bulunduğunu ifade ediyor.

Bukele’nin bu hamlesinin, kripto para birimlerinde düşüşlerin yaşandığı ve BTC’nin de son 24 saatte %5’lik düşüş kaydettiği döneme denk geldiğini belirtmek gerekiyor.

Kripto Para Topluluğunun Tepkisi

Kripto para topluluğu El Salvador’un düşüşte satın alma hamlesini oldukça pozitif karşılamış görünüyor. Örneğin; piyasanın popüler isimlerinden Lark Davis, “Artık dipten satın alan bir ülke var! El Salvador kısa süre önce 150 BTC daha aldı!” sözleri ile heyecanını dile getirdi.

Buna ek olarak Bukele de yapmış olduğu açıklamalarda, kripto para ekosisteminde sıkça kullanılan “yatırım tavsiyesi değildir” argümanına atıfta bulunarak “Başkanlık tavsiyesidir.” sözlerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.