HaberlerBitcoin Haberleri

El Salvador Başkanı, İngiltere Merkez Bankası Başkanı’nın Bitcoin Uyarısına Cevap Verdi!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin‘i yasal para birimi olarak kabul eden El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Baily’nin Bitcoin uyarısına cevap verdi.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı’nın Bitcoin Endişesi

İngiltere Merkez Bankası, Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul etmesiyle tüm dünyanın gündemine oturan El Salvador hakkında endişelerini dile getirdi. Başkan Andrew Bailey, El Salvador’un Bitcoin adımıyla ilgili endişelerini daha önce de belirtmişti fakat daha önce sessiz kalmayı tercih eden El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele bu sefer yanıtsız kalmadı.

Başkan Nayib Bukele’den Cevap

El Salvador’un BTC‘yi yasallaştırmasının üzerinden birkaç ay geçmesine rağmen Başkan Bukele ve yönetiminden kişiler tarafından yayınlanan güncel verilere göre deney ülke için gayet iyi çalışıyor gibi görünüyor. Örneğin ülke özellikle fiyat düştüğünde daha fazla Bitcoin biriktirdi.

Bitcoin‘den edinilen kâr, hayvan hastaneleri ve okullar yapmak için kullanıldı. Bailey’nin son yorumlarına değinen Bukele, özellikle BOE’nin El Salvador halkı için sahip olduğu endişelere ironik şekilde yanıt verdi:

İngiltere Merkez Bankası, El Salvador’un Bitcoin’i benimsemesinden endişeli mi? Gerçekten mi? Sanırım BOE’nin halkımızın refahına olan ilgisi gerçek. Değil mi? Bu demek oluyorki her zaman insanlarımızı önemsediler. İngiltere Merkez Bankası’nı sevdiğimi söylemem gerekiyor.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.