Bitcoin Haberleri

El Salvador’dan Uluslararası Bitcoin Hamlesi

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para destekçisi El Salvador, yasal para ilan ettiği Bitcoin (BTC) ile ilgili yeni adımlar atmaya devam ediyor. Ülkede BTC ile ilgili çalışmalar yapılırken şimdi de uluslararası Bitcoin hamlesi gündeme geldi. Bitcoin’i içeren tüm girişimleri denetlemek için Ulusal Bitcoin Ofisi (ONBTC) açacak. El Salvador Cumhurbaşkanlığı bünyesinde özel bir idari bölüm olarak faaliyetlerine başlayacak ONBTC uluslararası alanda da çeşitli işler gerçekleştirecek.

Başkan Nayib Bukele Onayladı

Nayib Bukele

Bitcoin ofisinin açılışı, El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele tarafından 49 sayılı kararname ile onaylandı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararın ardından El Salvador resmen Bitcoin ofisini hizmete açtı. ONBTC isimli kurumun görevlerinden biri ülkedeki Bitcoin, blockchain ve kripto paralarla ilgili bilgi aktarımı yapmak oldu. Kurum ayrıca El Salvador’da iş yapmak isteyen Bitcoin ve blockchain yatırımcılarına da yardımcı olacak.

El Salvador Bitcoin’e Güveniyor

El Salvador’un uluslararası Bitcoin forumlarında yer alacak kurum, Bitcoin ve blockchain teknolojisini tanıtmak için toplantılar düzenleyecek. Cumhurbaşkanı Bukele, kurumdan sorumlu bir Bitcoin Ofisi yöneticisi atayacak. Bitcoin destekçisi sayılı ülkelerden biri olan El Salvador aynı zamanda Bitcoin’i yasal para olarak kabul eden ilk ülke olmuştu. Başkan Nayib Bukele geçtiğimiz hafta, El Salvador’un her gün 1 adet BTC satın almaya başlayacağını açıklamıştı. Bitcoin’e güvenen ülkenin yatırımlarına ne zamana kadar devam edeceği konusu merak ediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.